NTO: Ove godine očekujemo tri hiljade turista iz Azerbejdžana

„(...) U procesu je i liberalizacija viznog režima za građane Azerbejdžana, koji tokom ljetnje sezone planiraju da posjete CG, što će umnogome olakšati putovanja“
52 pregleda 5 komentar(a)
Saša Radović, Foto: Boris Pejović
Saša Radović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.04.2013. 17:19h

Crnu Goru bi ove godine trebalo da posjeti preko tri hiljade turista iz Azerbejdžana, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO), koja je na međunarodnoj berzi turizma AITF u Bakuu predstavila objedinjenu crnogorsku turističku ponudu.

„Nakon dosadašnjeg, skoro zanemarljivog broja turista iz ove kavkaske zemlje, ove godine ih se očekuje preko tri hiljade“, navodi se u saopštenju NTO.

Iz NTO su kazali i da su dokaz velikog interesovanja tog tržišta za CG planirani čarter letovi iz Bakua, koje organizuju turoperator Millenium iz Azerbejdžana i crnogorski R-Tours Montenegro, avionima Montenegro erlajnsa

Iz NTO su kazali i da su dokaz velikog interesovanja tog tržišta za Crnu Goru planirani čarter letovi iz Bakua, koje organizuju turoperator Millenium iz Azerbejdžana i crnogorski R-Tours Montenegro, avionima Montenegro erlajnsa /Airlines/.

Veći broj putnika na relaciji Baku – Istanbul – Podgorica najavili su i predstavnici turske aviokompanije Turkiš erlajns /Turkish Airlines/.

„Imajući u vidu značaj tog tržista, u procesu je i liberalizacija viznog režima za građane Azerbejdžana, koji tokom ljetnje sezone planiraju da posjete Crnu Goru, što će umnogome olakšati putovanja“, naveli su iz NTO.

Ponudu su na berzi turizma AITF, koja je danas počela u Bakuu, predstavile turističke organizacije Bara, Budve i Herceg Novog, Montenegro Stars hotel grup /Group/ i turoperator R-Tours Montenegro.

Tokom berze se, u cilju bolje promocije turističke ponude Crne Gore, realizuju individualni sastanci sa predstavnicima medija i turoperatora, a za subotu je planirana i organizacija konferencije, odnosno prezentacije, u saradnji sa partnerima.

Direktor NTO-a, Saša Radović, je u okviru AITF-a imao sastanke sa predstavnicima turističke privrede i medija, kao i sa akreditovanim ambasadorima u Azerbejdžanu.

AITF, koji se završava u subotu, vodeća je turistička berza u kavkaskoj regiji, koja omogućava izlagačima da dobiju pravu sliku tog tržišta i njegovih potencijala.

Berza predstavlja jaku platformu za turističke profesionalce, kongresni, odnosno MICE segment, ali i selektivni oblik zdravstvenog i turizma orjentisanog na visokoplatežne goste. AITF se organizuje pred početak sezone i omogućava pristup informacijama o trenutnim ponudama i posljednjim trendovima iz ovih oblasti.

Bonus video: