Radnici Onogošta najavili novi protest u Podgorici

Njima se duguje 11 zarada sa doprinosima, dva regresa i topla obroka, jubilarne nagrade i razlike u platama iz 2010. godine, čiju isplatu očekuju naknadno iz stečajne mase
57 pregleda 0 komentar(a)
Onogošt, radnici Onogošta, Foto: Ivan Petrušić
Onogošt, radnici Onogošta, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 14.02.2013. 18:31h

Grupe radnika Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Onogošt u ponedjeljak će ispred Privrednog suda u Podgorici i Ministarstva turizma i održivog razvoja održti štrajk upozorenja.

Štrajk će, kako su najavili, početi u deset sati, a jedna grupa radnika će protestovati ispred Privrednog suda, a druga ispred Ministarstva.

Predsjednik Sindikata, Zorka Niković, kazala je agenciji Mina-business da ukoliko protesti ne daju očekivani rezultat u srijedu će se ponovo okupiti ispred tih institucija i protestovati od deset do 17 sati.

Prema njenim riječima, postoji mogućnost i da protesti prerastu u danonoćne.

Radnici štrajkuju od 24. decembra prošle godine i traže da im se odmah isplate otpremnine u iznosu od 5,6 hiljada EUR i poveže radni staž.

Njima se duguje 11 zarada sa doprinosima, dva regresa i topla obroka, jubilarne nagrade i razlike u platama iz 2010. godine, čiju isplatu očekuju naknadno iz stečajne mase.

U preduzeću, u kojem su bila zaposlena 82 stalna radnika, klasični stečaj uveden je 23. marta.

Bonus video: