Skupština akcionara CGES: Dobit od 4,7 miliona eura ostaje neraspoređena

Za revizora CGES-a za 2018. godinu, jednoglasno je izabrana revizorska kuća KPMG
145 pregleda 0 komentar(a)
cges, Foto: CGES
cges, Foto: CGES
Ažurirano: 26.06.2018. 13:26h

Akcionari Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) odlučili su na današnjoj skupštini da dobiti za 2017. godinu od 4,7 miliona eura dodaju neraspoređenoj, odnosno akumuliranoj dobiti iz prethodnih godina, saopšteno je iz tog preduzeća.

"Na redovnoj skupštini akcionara, jednoglasno je usvojen Izvještaj o poslovanju CGES-a za prošlu godinu, finansijski iskazi sa izvještajem nezavisnog revizora, kao i Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Društva", navedeno je u saopštenju.

Skupština akcionara je, kako se dodaje, potvrdila spremnost preduzeća za kreditno zaduženje, iz kojeg će se finansirati izgradnja energetske infrastrukture za projekat Luštica.

Za revizora CGES-a za 2018. godinu, jednoglasno je izabrana revizorska kuća KPMG.

Akcionari su u nastavku Skupštine razriješili, a potom izabrali nove članove Odbora direktora CGES-a. Vladin kapital će zastupati Vesna Bracanović, Zoran Rakočević, Tamara Ivković i Zoran Miljanić, kojima su obnovljeni mandati.

Terna će i dalje predstavljati Đovani Ćekariniu i Karlo Krea, a Elektromrežu Srbije i u narednoj godini zastupaće Jelena Matejić.

Održana je i konstitutivna sjednica Odbora direktora CGES-a. Funkcija predsjednika Odbora direktora pripala je ponovo Vesni Bracanović, a zamjenika predsjednika ćekariniju.

Država je vlasnik 55 odsto CGES-a, Terna oko 22 odsto, a Elektromreža Srbije deset odsto.

Bonus video: