KAP-u prijeti blokada od milion eura

Predstavnici KAP-a se žalili Privrednom sudu, jer tvrde da ne duguju toliko firmi Čisto
18 komentar(a)
Kombinat aluminijuma, Foto: Boris Pejović
Kombinat aluminijuma, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.11.2012. 12:52h

Kombinatu aluminijuma prijeti prinudna naplata nešto manje od milion eura za usluge čišćenja koje im je tokom šest mjeseci ove godine obavljala privatna firma Čisto.

"Vijesti" prije više od mjesec objavile da Čisto potražuje od KAP-a 307.617 eura, dok su iz KAP-a tvrdili da duguju samo septembarsku fakturu u iznosu od 7.500 eura.

U međuvremenu, firma Čisto je podnijela Privrednom sudu nove fakture na dodatni iznos veći od 600.000, tako da sada potražuje ukupno nešto manje od milion eura.

Iz KAP-a su Privrednom sudu podnijeli prigovor na izvršne isprave svog bivšeg dobavljača, ali još nije poznata konačna odluka suda, te da li će možda ovaj nesporazum prerasti u parnicu.

"Mi imamo zakonito rješenje Privrednog suda o izvršenju“, rečeno je nezvanično “Vijestima“ iz firme Čisto.

Iz KAP-a, sa druge strane, tvrde da Privredni sud još nije donio konačnu odluku o njihovom prigovoru.

“Zaposleni su svjesni sadašnje teške finansijske situacije u svojoj kompaniji, pa smatraju da bi eventualna naplata tih milion eura gotovo sigurno onemogućila isplatu novembarske zarade. Usljed nedostatka sredstava za kupovinu sirovina, praktično bi došlo do havarijskog zaustavljanja KAP-a, uz ogromnu štetu državi Crnoj Gori, akcionarima, zaposlenima, ali svim građanima Crne Gore, koji bi istog momenta iz sopstvenog džepa morali platiti kompletan iznos državnih garancija za kredite KAP-a”, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz Kombinata.

Kako se ranijih godina dešavalo da sud odbije prigovore i zahtjeve KAP-a da se rješenje o izvršenju prevede u parnični postupak, zaposleni u KAP-u sada strahuju upravo od sličnog scenarija.

Bonus video: