"Čisto" traži 307.000 eura od KAP-a

Iz menadžmenta KAP-a su prošle sedmice negirali da toliki iznos duga prema Čisto postoji
0 komentar(a)
Kombinat aluminijuma, Foto: Luka Zeković
Kombinat aluminijuma, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.10.2012. 13:15h

Privatna kompanija Čisto podnijela je Privrednom sudu račune i izvršne isprave za prinudnu naplatu duga od Kombinata aluminijuma, u ukupnom iznosu od 307.617 eura.

Taj sud je već donio prvo rješenje, na koje KAP može izjaviti prigovor ili priznati dug, saznaju “Vijesti”.

Iz menadžmenta KAP-a su prošle sedmice negirali da toliki iznos duga postoji.

Firma Čisto napustila je 16. oktobra Kombinat jer ta fabrika mjesecima, navodno, nije izvršavala ugovorene obaveze.

Iz menadžmenta KAP-a juče su saopštili “Vijestima” da su dobili potvrdu od Privrednog suda da je preduzeće Čisto tražilo prinudnu naplatu sredstava u iznosu od oko 307,6 hiljada eura.

Iz menadžmenta KAP-a juče su saopštili “Vijestima” da su dobili potvrdu od Privrednog suda da je preduzeće Čisto tražilo prinudnu naplatu

“Uvidom u finansijsku dokumentaciju i mjesečne račune, koje je KAP-u dostavljalo to preduzeće, jasno se može zaključiti da naša kompanija trenutno ima neplaćenu samo septembarsku fakturu, u iznosu od oko 7.500 eura. Uostalom, na osnovu uslova ugovora između dvije strane, plaćanje dodatnih 300.000 eura nije moguće ni na koji način. Detaljno ćemo razmotriti dokumentaciju koju dobijemo iz Privrednog suda, nakon čega ćemo pokrenuti krivični postupak protiv rukovodioca firme Čisto zbog pokušaja da prevarom i na nezakonit način steknu finansijsku korist na šte t u KAP-a”, saopštili su juče iz menadžmenta aluminijumske kompanije.

Ako KAP, u zakonskom roku od pet dana, izjavi prigovor na ovo rješenje Privrednog suda, spor sa firmom Čisto može u Privrednom sudu prerasti u parnicu.

Bonus video: