Keković za sada jedini kandidat

USS, koja je sada jedna od dva reprezentativna sindikata na nivou države, nastala je iz Reformskog bloka Saveza sindikata Crne Gore (SSCG)
2 komentar(a)
Srđa Keković, Foto: Luka Zeković
Srđa Keković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.10.2012. 07:37h

Unija slobodnih sindikata (USS) održaće u subotu kongres na kojem će 423 delagata odlučiti ko će u naredne četiri godine biti na čelu te radničke asocijacije.

Za sada jedini kandidat za generalnog sekretara je Srđa Keković, koji i sada obavlja tu funkciju. Predavanje kandidature se može obaviti i na samom kongresu, što znači da on ne mora biti jedini kandidat.

Pored generalnog sekretara biće izabrani svi ostali organi - Statutarna komisija, Nadzorni i Glavni odbor.

Delegatima će biti predstavljeni izvještaji o radu svih odbora u proteklom periodu, rezolucije na čijoj realizaciji će USS da radi u naredne četiri godine, kao i program rada do 2016. godine.

Na čelu USS od njenog osnivanja 2008. godine je Srđa Keković. USS, koja je sada jedna od dva reprezentativna sindikata na nivou države, nastala je iz Reformskog bloka Saveza sindikata Crne Gore (SSCG).

Keković sa dijelom rukovodioca SSCG je više od godinu pokušavao da reformiše tada jedini sindikat na nivou Crne Gore, ali kako u tome nijesu uspjeli, osnovana je USS kojoj je pristupio veliki broj članova SSCG.

Bonus video: