Prodavci sa Male pijace: Dobar je i Konik, kad nemamo izbora

“Mala pijaca ipak je centar. Ovdje imamo stalne mušterije, a tamo praktično počinjemo ispočetka"
201 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2012. 11:05h

Većina prodavaca sa buvljaka na podgoričkoj Maloj pijaci pristala je da se preseli na Konik, nakon rekonstrukcije pijace kod Doma zdravlja.

Nakon sastanka prodavaca i direktora “Tržnica i pijaca” Ranka Jovanovića, portparolka Biljana Jovović saopštila je da je 61, od sedamdesetak trgovaca sa buvljaka, spremno da ubuduće radi na Koniku.

Prodavci su saopštili “Vijestima” da nije precizirana cijena tezge na koničkoj pijaci, ali da im je obećano da će plaćati manje nego do sada, na Maloj.Jovović je rekla da će zakupci tezge plaćati dnevno.

“Planom koji smo napravili predviđeno je postojanje 95 tezgi, od kojih je većina namijenjena prodaji mješovite robe”, saopštila je Jovović.

Prodavci sa buvljaka tvrde da nijesu zadovoljni što će morati da rade na Koniku, ali da nemaju drugog izbora.

“Da nije u pitanju egzistencija, ne bih pristala na ovu ponudu. Tamo su nam obećali mnogo bolje uslove, ali je Konik ipak daleko”, kazala je Snežana Matović.

Jovović smatra da su prodavci sa Male pijace uvidjeli da je ponuđena lokacija kvalitetno prelazno rješenje, do izgradnje tržnog centra na Koniku, kod prodavnice“Tehnomaks”.

Ona je istakla da će u najkraćem roku pokušati da saniraju pijacu na Koniku, koja je trenutno u očajnom stanju.

“Mala pijaca ipak je centar. Ovdje imamo stalne mušterije, a tamo praktično počinjemo ispočetka"

Jedan od prodavaca koji nije pristao da prodaje na Koniku objasnio je da to nije učinio zbog lokacije, ali i mušterija.

“Mala pijaca ipak je centar. Ovdje imamo stalne mušterije, a tamo praktično počinjemo ispočetka. Ja ne pristajem na to, pa ću vidjeti šta ću dalje”, kazao je.Jovović tvrdi da će nova pijaca biti proširena i natkrivena.

Do tada, prodavci sa buvljaka moći će da prodaju na Maloj pijaci.

Galerija

Bonus video: