Odložena rasprava za Brkovićeve firme

Zahtjevi CKB i OTP o pokretanju stečaja u dvije Brkovićeve kompanije podnijeti su krajem novembra prošle godine
2 komentar(a)
dragan brković, Foto: Arhiva Vijesti
dragan brković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.09.2012. 08:50h

Privredni sud odgodio je juče, zbog službene zauzetosti i odsustva sudije Dragana Vučevića, na period od sedam dana, ročište na kojem je trebalo da se raspravlja o zahtjevu Crnogorske komercijalne banke (CKB) i OTP Faktoringa o uvođenju stečaja u Vektri Investments, kompaniji biznismena Dragana Brkovića.

To je “Vijestima“ juče potvrdio Brkovićev advokat Ranko Grbavac koji je saopštio da je ročište odgođeno za 28. septembar.

Sudsko ročište na kojem je u ponedjeljak, 24. septembra trebalo da se raspravlja o zahtjevu iste finansijske grupacije o uvođenju stečaja u hercegnovskoj kompaniji Vektra Boka, zbog zauzetosti istog sudije, takođe, je odloženo za 1. oktobar.

Zahtjevi CKB i OTP o pokretanju stečaja u dvije Brkovićeve kompanije podnijeti su krajem novembra prošle godine, ali su ročišta u više navrata odlagana. U međuvremenu je promijenjen i jedan od sudija koji je prvobitno dobio ova dva predmeta.

Prošle sedmice odgođena je i obnovljena sudska rasprava za treću kompaniju Vektru Aviation. Novo ročište u vezi sa ročištem za zahtjev CKB-a i OTP Faktoringa o uvođenju stečaja ovoj firmi zakazano je za 12. oktobar.

Zahtjevi za uvođenje stečaja u ove kompanije podnijeti su u novembru prošle godine.

Bonus video: