Vlada "budno motri" na situaciju između KAP-a i EPCG

„Jedan dosta uspješan i kvalitetan projekat kakva je bila dokapitalizacija EPCG smo ugrozili zato što KAP nije izvršavao obaveze”, kazao je Lazović
0 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.09.2012. 10:22h

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović kazao je da u Vladi “budno motre” na situaciju između Kombinata aluminijjuma Podgorica (KAP) i Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) koja prijeti gašenjem struje zbog neizmirenih obaveza.

Lazović je u Privrednoj komori kazao da je u ekonomskom poslovanju obavezno da se fakture izmiruju.

„Jedan dosta uspješan i kvalitetan projekat kakva je bila dokapitalizacija EPCG smo ugrozili zato što KAP nije izvršavao obaveze”, kazao je Lazović.

Lazović je kazao i da je turska kompanija Toščelik „ozbiljna kompanija koju smo kao što vidite doveli u jednu nezgodnu sitaciju”

On je rekao da postoje zainteresovani partneri koji bi preuzeli KAP, te da su sa njima u „intrenzivnim komunikacijama”.

„To je prostor gdje mi iz Vlade ne možemo i ne treba da se miješamo jer svako uplitanje bi imalo neku drugu posljedicu, osim da pospješujemo nekog od potencijalnog partnera da uđu u te aktivnosti”, rekao je on i dodao da u Vladi razmatraju nekoliko alternative za KAP ali nije želio da sa njima „licitira”.

Lazović je kazao i da je turska kompanija Toščelik „ozbiljna kompanija koju smo kao što vidite doveli u jednu nezgodnu sitaciju”.

„Nijesu se ni razmahali ni ozbiljno krenuli sa svojim investicijama, a imate jedan protest i nešto sto ih demotiviše da razmišljaju o ostalim projektima i poslovima. Nijesu rekli svoju konačnu riječ i mi se i dalje nadamo da će oni, možda, biti nas potencijalni partner u KAP-u”, rekao je on.

Bonus video: