Odloženu ročište za Tehnopromet: Tužioci ostali bez advokata

Bivšim radnicima, odnosno tužiocima punomoćje o zastupanju otkazao je advokat Radoš Kastratović
128 pregleda 0 komentar(a)
zarko pavicevic, Foto: Arhiva Vijesti
zarko pavicevic, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.09.2012. 15:48h

U Privrednom sudu nije nastavljena parnica po tužbi bivših radnika Tehnoprometa B iz Bara za poništenje spornog ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji Tehnoprometa i Zavoda za izgradnju Bara iz 2002. godine.

Ugovor su potpisali bivši direktori tih firmi Slavoljub Glišić i Žarko Pavićević.

Pavićević, aktuelni gradonačelnik Bara i vlasnik ZIB-a je nakon zaključenja ugovora uknjižio u barskom katastru više od 100.000 kvadrata zemljišta i poslovnih prostora Tehnoprometa milionske vrijednosti, neovjeravajući pri tome ugovor u Osnovnom sudu, u skladu sa zakonom.

Sudsko ročište je odloženo za 16. oktobar.

Bivšim radnicima, odnosno tužiocima punomoćje o zastupanju otkazao je advokat Radoš Kastratović, a oni nijesu u međuvremenu uspjeli obezbijediti uredan potpis na novo punomoćje za zastupanje od Džafera Bajramovića, jednog od 18 tužilaca.

Ostalo je nejasno da li je ovo bio samo manevar bivših radnika da dobiju na vremenu kako bi uspjeli da angažuju novog advokata.

“Ne mogu da otvorim raspravu i izvođenje dokaza bez jednog tužioca. Svi tužioci moraju da potpišu punomoćje, na što sam vas ranije upozorila. Samo da ne bude da sud odugovlači ovaj postupak”, kazala je sudija Milica Popović, predstavnicima bivših radnika Đoni Jankoviću, Miki Zečević i Pavlu Petranoviću.

ZIB-ov advokat Milan Vojinović ocijenio je da je izgubljen još jedan dan i upozorio da je ovaj sudski spor veoma skup.

U procesu transformacije preduzeća bivši radnici nikada nijesu dobili vlasnički udio, zbog čega traže poništenje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa ZIB-om. Prošle godine je obnovljen likvidacioni postupak nad firmom koja je prethodno pod dosta čudnim okolnostima izbrisana iz registra suda.

Bonus video: