Kako je firma u stečaju založena za 4 miliona

Od tužioca je zatraženo da se ispita kako je službenik Osnovnog suda mogao ovjeriti ugovore o hipoteci iako je znao da je firma u stečaju
176 pregleda 2 komentar(a)
hotel Bijela Rada, Bijela Rada, Foto: Beća Čoković
hotel Bijela Rada, Bijela Rada, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 08.09.2012. 15:44h

Manjinski akcionari TUP Brskovo u čijem sastavu je hotel “Bijela rada“ pismeno su zatražili od Osnovnog državnog tužioca Mirka Bulatovića da ispita, kako je mogla imovina preduzeća na osnovu zahtjeva od 8. septembra 2007. godine da se stavi pod hipoteku.

“Ugovor o hipoteci je zaveden u bjelopoljskom Osnovnom sudu pod brojem 4530 i 4531 od 7. septembra 2007. godine, a potpisali su ga tadašnji izvršni direktor preduzeća koji je ujedno bio i predsjednik Odbora direktora inače vlasnik DOO Komp-As. Ugovorom je stavljena cjelokupna imovina AD TUP Brskovo i hotel „Bijela rada“ pod hipoteku u visini četiri miliona eura, i to na osnovu lažnog duga iako je u firmi pokrenut stečaj putem reorganizacije rješenjem od 12. septembra 2006. godine i koji traje i danas. Notorna istina je u svemu da se imovina nije mogla staviti pod hipoteku ili prodavati bez saglasnosti stečajnog sudije i stečajnog upravnika”, navodi se u saopštenju manjinskih akcionara.

Dodaje se, da je od tužioca zatraženo da se ispita službenik Osnovnog suda na okolnosti kako je mogao ovjeriti ta dva ugovora o hipoteci iako je bio upoznat da je firma u stečaju, te da se dokument ne može ovjeriti bez saglasnosti stečajnog upravnika.

“To jasno ukazuje da se radi o klasičnom primjeru korupcije i primanja i davanja mita. Takođe pozivamo direktora Uprave policije Božidara Vuksanovića da iz Podgorice pošalje inspektore za privredni kriminal da ispitaju predmetni slučaj, da ne bi doživio sudbinu kao mnogi prethodni, jer mi manjinski akcionari i radnici očekujemo izlazak iz stečaja i podjelu dividende”, navedeno je u saopštenju.

Bonus video: