Nimanbegu: Solani će se vratiti nekadašnji rejting

"Čudi nas glasanje pojedinih poslanika DPS-a koji su glasali i protiv dobrobiti sugrađana i radnika Solane, a u interesu nekog drugog", navodi se u saopštenju
3 komentar(a)
Solana, Foto: Samir Adrović
Solana, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 29.07.2012. 14:38h

Ulcinjska Solana "Bajo Sekulić" bi, odlukom Skupštine kojom se kompaniji vraća pređašnji status zaštićene zone i uz podršku Opštine, trebalo da nastavi sa proizvodnjom kvalitetne soli čime će se vratiti nekadašnji rejting firme, smatra poslanik Force, Genci Nimanbegu.

Odlukom o izmjenama i dopunama prostornog plana Crne Gore do 2020. izglasanom od 41 poslanika, Solani se vraća pređašnji status kao zaštićena zona i ne prijeti joj opasnost da postane građevinsko zemljište kako je Vlada predvidjela odlukom od 2008.

"Time je izražena solidarnost i iskrena pažnja za dobrobit građana Ulcinja, ali istovremeno se pokazao i jasan stav nebrige Demokratske partije socijalista (DPS) prema građanima Ulcinja. Naročito nas čudi glasanje pojedinih poslanika DPS-a koji su tako glasali i protiv dobrobiti sugrađana i radnika Solane, a u interesu nekog drugog", navodi se u saopštenju.

Solana je, kako se dodaje, od osnivanja bila jedna od najuspješnijih firmi u Opštini Ulcinj koja je brojala preko 400 radnika što je ujedno značilo dobrobit velikog broja porodica.

Solana opet zaštićeno područje na kojem će se proizvoditi so>>>

Udarac za Barovića, SDP i opozicija izglasali plan za Solanu>>>

Propalo i drugo javno nadmetanje za prodaju Solane>>>

"Ali zaslugom loše privatizacije i upravljanja, kao i sve privatizacije u Ulcinju, fabrika se transformisala u beskrajni ponor, njena vrijednost propada i prijeti da nestane. To su svjesni gubici za interese uže grupe ljudi sa ciljem prodaje imovine kao i njene transformacije u građevinsko zemljište", kazao je Nimanbegu.

On je dodao da se nada da će tom odlukom kao i podrškom Opštine Ulcinj, Solana nastaviti rad u proizvodnji kvalitetne soli, da će se vratiti njen rejting, a radnicima nada za uspješniji rad.

Bonus video: