Bogataši ugrijali pistu na tivatskom aerodromu

Najopterećeniji dan u sedmici kada je intenzitet saobraćaja u pitanju na tivatskom aerodromu i dalje je subota
9 komentar(a)
tivatski aerodrom, aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
tivatski aerodrom, aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.07.2012. 07:22h

Tivatski aerodrom ovih dana ponovno ruši rekorde u fizičkom obimu prometa.

Do juče je tako kroz terminalnu zgradu te vazdušne luke od početka godine prošao ukupno 360.291 putnik, što je 14,34 odsto više nego u istom periodu lani. U periodu od 1. januara – 26. jula, tivatski aerodrom prihvatio je i opslužio ukupno 2.428 vazduhoplova, što je povećanje od 5,3 odsto u odnosu na uporedni prošlogodišnji period.

Prema riječima direktora mr Ranka Boškovića, od početka ovog mjeseca do juče, aerodrom Tivat je prihvatio i transferisao 127.586 putnika, to je 6,1 odsto više nego za 26 dana jula 2011. godine.

"Posebno nas raduje porast obima prometa koji smo ostvarili u junu, a prema najavama, značajan porast ćemo u odnosu na lani imati i tokom septembra, što svjedoči da se turistička sezona kod nas produžava u odnosu na ranije godine", kazao je Bošković, dodajući da ovog ljeta na tivatski aerodrom slijeću nešto veći tipovi putničkih aviona nego lani – boeing 767, airbus A-310 i A-321, pa je broj aviona u julu bio nešto manji nego lani, ali je sa većim vazduhoplovima došlo i više putnika nego prole godine.

Najopterećeniji dan u sedmici kada je intenzitet saobraćaja u pitanju na tivatskom aerodromu i dalje je subota

"Zanimljivo je da smo lani u julu kada je u Tivtu u Porto Montenegru rođendan proslavljao Natanijel Rotšild i kada je mnogo njegovih gostiju došlo malim biznis avionima, imali ukupno 229 slijetanja te vrste vazduhoplova. U julu ove godine već imamo 226 malih privatnih aviona, što svjedoči da i ta bogata klijentela sve češće dolazi na Crnogorsko primorje", rezimirao je Bošković.

Inače, najopterećeniji dan u sedmici kada je intenzitet saobraćaja u pitanju na tivatskom aerodromu i dalje je subota, pa će danas tako na pistu pored Tivatskog zaliva slijetjeti čak 37 velikih putničkih aviona na redovnim i čarter linijama, te 12 malih vaduhoplova iz segmenta tzv. generalne avijacije.

Bonus video: