Radnicima SSCG isplaćena plata od novca koji je bio zaustavljen na računu

Masoničić je kazao da je rok za otplatu kredita produžen za osam mjeseci i poručio da nijedan kvadrat poslovnog prostora SSCG neće biti otuđen
2 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2012. 15:13h

Čelnici Saveza sindikata (SSCG) negirali su optužbe članova Sindikalne organizacije njihove Stručne službe poručujući da će, ukoliko ne dokažu te neistine, snositi posljedice.

Generalni sekretar SSCG, Zoran Masonićić rekao je da je zaposlenima danas uplaćena februarska zarada i da im se još duguju tri, a za deset dana biće i četvrta plata.

Članovi Sindikalne organizacije Stručne službe SSCG u četvrtak su saopštili da im se duguje šest zarada i 17 doprinosa, optužujući čelnike Saveza za šikaniranje i mobing.

Masoničić je objasnio da je prethodnih dana "intenzivnim aktivnostima uspio da realizuje da se potpiše Ugovor o reprogramu kredita kod Erste banke", koji je SSCG trebalo da vrati do nedjelje.

SSCG je prije skoro godinu podigao kredit kod Erste banke, davši pod hipoteku cijeli treći sprat svoje zgrade u ulici Novaka Miloševa.

„Danas je od novca koji je bio zaustavljen na računu SSCG i koji sam ja zaustavio u želji da sačuvam imovinu Saveza, već isplaćena jedna zarada zaposlenima“, istakao je Masoničić.

"Zaštićena imovina SSCG"

On tvrdi da je imovina SSCG zaštićena i da je novac koji je bio u funkciji obezbjeđenja zaštite te imovine sada usmjeren na isplatu zarada.

Masoničić je kazao da je rok za otplatu kredita produžen za osam mjeseci i poručio da nijedan kvadrat poslovnog prostora SSCG neće biti otuđen.

Masoničić je kazao da je rok za otplatu kredita produžen za osam mjeseci

On je predstavnicima Sindikalne organizacije poručio da će imati priliku da dokažu nesitine koje su saopštili, jer će u suprotnom snositi posljedice.

„Neću prihvatiti ucjene i pritiske sa njihove strane. Neistina je da se nad njima sprovodi mobing. To je zamjena teza jer oni svojim istupima i ponašanjima obavljaju mobing nad SSCG-om i pomažu svima onima kojima Savez smeta jer je sve jači i jači“, smatra Masoničić.

Negirao da je radnicima oteto 68.000 eura

On je podsjetio da se od iznosa članarina ne mogu finansirati zarade svih zaposlenih u SSCG i negirao navode da otpremnine iznose 1,92 hiljada eura, kao i da je bilo koji funkcioner od SSCG dobio otpremninu od 80 hiljada eura.

„Tražiću od onih koji su dali takve izjave da to potvrde. Ukoliko to ne urade i ukoliko ne potkrijepe svoje istupe u javnosti, onda moraju računati na to da to nosi određenu odgovornost“, naveo je Masoničić.

On je negirao i izjave da je radnicima oteto 68 hiljada eura koje su uplaćivane namjenski prema Opštem kolektivnom ugovoru za rješavanje stambenih potreba zaposlenih.

Popović: Kolika god da mi je plata, zaslužujem je

Predsjednik Skupštine SSCG, Danilo Popović, rekao je da su optužbe na rad te sindikalne centrale došle upravo od osoba kojima se najviše pomagalo. On je negirao navode predstavnika zaposlenih da je njegova plata 3,5 hiljada eura, objašnjavajući da je ona mnogo manja.

„Radim 12 sati za razliku od njih koji ne rade nijednog sata u SSCG već se bave podmetanjima. Kolika god da je moja plata, ja je zaslužjem“, smatra Popović.

On je negirao i tvrdnje iz niza krivičnih prijava koje su podnijete protiv nadležnih u SSCG zbog prijetnje otkazima, nepravilne raspodjele 65 hiljada eura, kao i nezakonito podijeljenih stanova u Baru.

Galerija

Bonus video: