Knežević otkupio akcije onih koji su kritikovali

Manjinski akcionari tokom 2011. u više navrata javno iskazivali nezadovoljstvo
196 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2012. 23:28h

Jedna od kompanija iz Atlas grupacije Duška Kneževića kupila je juče na Montenegroberzi oko sedam odsto akcija Jadranskog sajma za nešto više od 536 hiljada eura. Tako je stekla skoro potpuno vlasništvo u ovoj budvanskoj kompaniji sa vrijednom imovinom.

Prosječna berzanska cijena akcija Jadranskog sajma porasla je na oko 250 eura i za 16,15 odsto bila viša u odnosu na prethodnu trgovinu.

Kako “Vijesti” saznaju, predstavnici Atlas grupacije u Budvi su mjesecima prethodno razgovarali sa nezadovoljnim manjinskim akcionarima o otkupu akcija, a jučerašnje transakcije na berzi, u stvari, predstavljaju samo plod tog dogovora.

Nezadovoljni manjinski akcionari tokom prošle godine u više navrata su javno iskazivali svoje nezadovoljstvo, ali i na skupštinama akcionara gdje su organizovano dolazili.

Pažnju javnosti posebno su privukli apeli manjinskih akcionara da je jedan od dugogodišnjih članova uprave Jadranskog sajma Goran Sito Rakočević, kum bivšeg premijera Mila Đukanovića, suprotno odredbama Zakona o spečavanju konflikta interesa duže vrijeme nezakonito primao nadoknadu iz ove kompanije, dok je bio javni funkcioner, odnosno ambasador Crne Gore u Hrvatskoj.

Pored toga nezadovoljni dioničari su ukazivali na sumnjivo stavljanje pod hipoteku imovine Jadranskog sajma kao garanciju za kredite koje su uzimale druge firme koje kontroliše Knežević.

Stoga možda i ne čudi što su iz Atlas grupe na kraju odlučili da otkupe akcije nezadovoljnih i dobro organizovanih malih vlasnika u ovoj budvanskoj kompaniji.

Galerija

Bonus video: