Štedišama Dafiment i Jugoskandik banke isplata od jula

“Obrađujemo podatka za one deponente koji su u zakonom predviđenom roku podnijeli zahtjev kod banaka sa kojima je Ministarstvo zaključilo ugovor"m saopšteno iz Ministarstva finansija
73 pregleda 0 komentar(a)
Miloran Katnić, Foto: Boris Pejović
Miloran Katnić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.05.2012. 08:29h

Ministarstvo finansija je najavilo da će do jula stvoriti uslove za isplatu devizne štednje građanima koji su novac čuvali kod Dafiment i Jugoskandik banke.

“Obrađujemo podatka za one deponente koji su u zakonom predviđenom roku podnijeli zahtjev kod banaka sa kojima je Ministarstvo finansija zaključilo ugovor. Očekujemo da će ta faza koja podrazumijeva učitavanje, provjeru i upodobljavanje podataka, preračun valuta i saldiranje prema domaćim kursnim listama biti okončana do 20. maja”, najavili su iz Ministarstva na čijem čelu je Milorad Katnić.

Po završetku tog posla, pripremiće izvještaje Komisije za utvrđivanje visine prava na isplatu deviznih sredstava i to pojedinačni za svakog deponenta.

“Do polovine juna planirana je izrada amortizacionog plana isplate i aplikativnog rješenja za isplatu. Završetak svih aktivnosti omogućiće konačnu isplatu deviznih sredstava“, istakli su iz Vladinog resora.

Bonus video: