Imovina Luke Kotor 1,2 miliona eura

Skupština akcionara je odlučila da utrostruči svim akcionarima broj akcija
0 komentar(a)
Luka Kotor, Foto: Siniša Luković
Luka Kotor, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.05.2018. 18:24h

Skupština akcionara preduzeća Luka Kotor usvojila je u petak izvještaj o finansijskom poslovanju za prošlu godinu prema kome je firma u vlasništvu Opštine Kotor ostvarila dobiti od 920 hiljada eura.

Skupština je odlučila da podijeli dividendu akcionarima, uveća imovinu kompanije kroz reprocjenu za 1,2 miliona eura i uveća akcijski kapital tako da se svakom akcionaru utrostručio broj akcija koje posjeduje.

“Skupština je jednoglasno donijela odluke o raspodjeli dobiti, o pretvaranju rezervi u akcionarski kapital i odluku o emisiji akcija po osnovu pretvaranja rezervi u akcionarski kapital”, saopšteno je juče iz menadžmenta kompanije.

Skupština akcionara, u čijem radu je lično ili preko punomoćnika učestvovalo rekordnih 94 odsto akcionara, usvojila je i izvještaj revizora za prošlu godinu u kome je konstatovano da “finansijski iskazi prikazuju istinito i objektivno finansijsko stanje”. Sjednici je prisustvovalo i kotorski gradonačelnik Vladimir Jokić.

U saopštenju se navodi da su akcionari iskazali zadovoljstvo ostvarenim poslovnim rezultatom u 2017. godini koji je potvrda domaćinskog poslovanja i dali su punu podršku aktivnostima koje se preduzimaju u pripremi dokumentacije za podnošenje zahtjeva za dodjelu prvenstvene koncesije. Obavještenje Ministarstva saobraćaja i pomorstva upućeno Luci Kotor da su se stekli uslovi da podnese zahtjev za dodjelu koncesije ocijenjeno je kao izuzetno dobra vijest za vlasnike kapitala, kompaniju, opštinu i državu, jer će dobijanje koncesije doprinijeti ubrzanom razvoju Luke Kotor kao rastuće kruzing destinacije.

„Akcionari su ukazali na to da Odbor direktora i izvršni menadžment treba da preduzmu sve mjere kako bi se suzbilo objavljivanje u javnosti netačnih i neistinih podataka o poslovanju Društva i na taj način stvorila mogućnost da kroz prenošenje takvih navoda u medijima akcionari budu stavljeni u zabludu o stvarnoj vrijednosti njihovog kapitala i na osnovu toga donesu pogrešne odluke“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: