U HTP Onogošt uveden stečaj i radnicima zaključene radne knjižice

Iako su radnici očekivali uvođenje klasičnog stečaja iznenađeni su zaključivanjem radnih knjižica
0 komentar(a)
Onogošt štrajk, Foto: Savo Prelević
Onogošt štrajk, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2012. 08:29h

Izvršni direktor HTP Onogošt Zoran Stojanović potvrdio je informaciju koju su "Vijesti" objavile da je Privredni sud donio odluku o otvaranju stečaja zbog toga što "stečajni dužnik nije postupio po nalogu suda i otklonio posljedice kršenja Plana lične uprave".

Stečajni sudija Ivan Kovačević je u decembru prošle godine donio odluku da HLT fond, koji pomenutom firmom upravlja od 2004. godine, u roku od 45 dana isplati neizmirena potraživanja i ispuni ostale obaveze prema povjeriocima.

"Tražimo da svi radnici i dalje budu uposleni, a ukoliko odluka ne bude u korist radnika, spremni smo za veliki protest"

Stečajni upravnik Dragan Smolović kazao je kratko da će biti poštovana sva procedura u skladu sa Zakonom o insolventnosti privrednih društava i da će narednih dana biti donesena odluka o predstojećoj sezoni i statusu radnika.

Iako su radnici, prema riječima predsjednice Sindikata Zorke Niković, očekivali uvođenje klasičnog stečaja, „jer je i pravnom laiku bilo jasno da je to naredni korak pošto vlasnici nijesu ispunili obaveze iz Plana lične uprave“, iznenađeni su zaključivanjem radnih knjižica.

Iako su im knjižice zaključene, hotel Onogošt i dalje radi, a, sada već bivši radnici, neće prekidati sa poslom makar do petka

Iako su im knjižice zaključene, hotel Onogošt i dalje radi, a, sada već bivši radnici, neće prekidati sa poslom makar do petka.

"Hotel u Nikšiću i dalje radi, dok dva hotela na primorju ne rade, mada se nadamo da će se i oni brzo otvoriti ako razgovori budu uspješni", kazala je predsjednica Sindikata.

Dugovi oko milion eura

"Na dan 16. mart potraživanja HTP Onogošt su 124.000 eura a dugovanja sa primljenim avansima 950.000 eura. Tu je 1,3 miliona eura dugova iz stečajne mase", kazao je Stojanović.

Zorka Niković je kazala da su od pomenutih milion eura duga, zbog kojih je uveden klasični stečaj, samo za struju, vodu i porez na imovinu tri hotela duguju 510.000 eura.

Bonus video: