Kuznjecov prevario Vladu: Građani će platiti 22 miliona!

Ako KAP odmah ne izmiri obaveze, Dojče banka će, obavijestiti Vladu da se garancija aktivira, nakon čega će imati rok od tri dana
0 komentar(a)
dojce banka, Foto: Creative Commons ell brown
dojce banka, Foto: Creative Commons ell brown
Ažurirano: 23.03.2012. 17:22h

Ministarstvo finansija saopštilo je da ruski menadžment nije potpisao Ugovor o preuzimanju obaveza, čija bi direktna posljedica mogla biti aktiviranje garancije na kredit Dojče banke za koji je garantovala država Crna Gora.

"Želimo da saopštimo da je gospodin Andrej Kuznjecov, u svojim medijskim nastupima, iznosio netačne tvrdnje vezane za rokove, model i proceduru usaglašavanja Ugovora. Naime, model Ugovora usaglašen je i proslijeđen KAP-u prije skoro dva mjeseca (30. januara 2012. godine) i umjesto da u roku bude potpisan, gospodin Kuznjecov je plasirao netačne informacije o postojanju novog modela, koji nije usklađen ni sa međunarodnom praksom, ni sa važećim zakonskim propisima", kažu iz Ministarstva finansija.

Oni dodaju i da su neistinite izjave da usaglašeni Ugovor stavlja KAP u gori položaj.

Iz Vlade su, prije dva dana, saopštili su da će već početkom naredne sedmice protiv neodgovornih menadžera KAP-a podnijeti krivične prijave.

Zbog nepotpisivanja Ugovora do važećeg roka, Dojče banka je zvanično pokrenula proceduru ubrzane naplate kredita.

Zbog nepotpisivanja Ugovora do važećeg roka, Dojče banka je zvanično pokrenula proceduru ubrzane naplate kredita. Ukoliko KAP odmah ne izmiri obaveze prema njima, Dojče banka će, tokom naredne sedmice, obavijestiti Vladu da se garancija aktivira, nakon čega ćemo imati rok od tri dana da izmirimo ovu obavezu.S obzirom da je ovakav stav ruskog menadžmenta usmjeren direktno protiv interesa akcionara i države, Vlada Crne Gore će, kako je i ranije najavljeno, nadležnim organima predati krivične prijave protiv lica koja su dovela do ovakve situacije", saopštili su iz Ministarstva.

Bonus video: