Stamatović radnicima Rudnika boksita obećao dvije zarade do 1. aprila

Radnici Sektora tunelogradnje donijeće odluku da li da nastave sa poslom i poveruju da će ovoga puta dato obećanje biti i ispunjeno
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2012. 19:44h

Radnicima nikšićkih Rudnika boksita do 1. aprila biće isplaćene decembarska i januarska zarada. To im je, prema riječima predsjednika Samostalnog sindikata Boksita Borisava Bojanovića na sastanku obećao Predrag Stamatović, član Odbora direktora ispred Vlade.

"Prema riječima Stamatovića za isplatu dvije zarade obazbjeđeno je oko 700.000 eura. Nije nam rekao odakle su obezbijedili novac mada to nas i ne interesuje. Postoji mogućnost i da nam isplate 24 odsto novembarske zarade koliko nam je uprava ostala dužna“, kazao je Bojanović nakon sastanka.

Prema njegovim riječima uz plate će biti izmirene i sve rate za kredite koje su kasnile.

Boksitima, u kojima je nakon realizacije socijalnog programa ostalo 314 radnika, mađarska kompanija MAL na ime isporučene rude duguje 1,1 milion eura

Radnici Sektora tunelogradnje donijeće odluku da li da nastave sa poslom i poveruju da će ovoga puta dato obećanje biti i ispunjeno ili će čekati do 1.aprila da vide da li je u pitanju nova "šala".

„Prema riječima Stamatovića radovi na tunelu Tifran važni su i za Boksite i od dinamike rada zavisi i isplata zarada. On je takođe kazao i da će očekuju da do kraja ova sedmice Hrvati uplate avans za ugovorenu rudu a to bi značilo i početak proizvodnje na kopu Zagrad“, kazao je predsjednik Samostalnog sindikata Boksita.

Predrag Stamatović

Na sastanku je bilo riječi i o trajnijem rješavanju problema u Boksitima i Stamatović je, prema riječima Bojanovića, kazao da Vlada ima dvije sulucije ne precizirajući o čemu je riječ, niti da li je među tim solucijama i ponuda nikšđićkog biznismena Miodraga Davidovića, koji od 15. maja prošle godine organizuje proizvodnju u Željezari a sada je spreman da preuzme i Boksite.

"Očekujemo da nam Vlada narednih dana kaže koja su to rješenja o kojima pričaju i koje su to firme, koje Stamatović pominje, zainteresovane za Boksite", kazao je Bojanović.

Proizvodnja u Boksitima na rudokopu Zagrad zaustavljena je početkom novembra, a mjesec kasnije i na Štitovu. Razlog je bio nedostatak novca za nabavku goriva.

Boksitima, u kojima je nakon realizacije socijalnog programa ostalo 314 radnika, mađarska kompanija MAL na ime isporučene rude duguje 1,1 milion eura.

Galerija

Bonus video: