Kuznjecov: Dolazim na zasijedanje Komisije

Kuznjecov je ubijeđen da će poslanici naći mogućnost da učestvuju u zasijedanju
0 komentar(a)
kuznjecov, Foto: Zoran Đurić
kuznjecov, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.03.2012. 17:18h

Predsjednik Odbora direktora Kombinat aluminijuma, Aleksej Kuznjecov, saopštio je da, nažalost, nije dobio zvaničan odgovor iz Skupštine Crne Gore vezano za njegov zahtjev da o situaciji u toj kompaniji govori pred poslanicima,

"To je za nas začuđujuće. Umjesto toga, predsjednik skupštinske Komisije za kontrolu i praćenje privatizacije, gospodin Andrija Mandić, pozvao nas je da učestvujemo u otvorenom zasijedanju Komisije, 12. marta 2012. godine.

Sa zadovoljstvom ću doći i iznijeti realnu situaciju u KAP-u, naš stav i osnovne parametre neophodnosti restrukturizacije, u cilju sačuvanja procesa proizvodnje u Kombinatu.

Imajući u vidu da će zasijedanje biti otvorenog karaktera, ubijeđen sam da će poslanici u Skupštini Crne Gore, koji su prilično zainteresovani za sudbinu najvećeg preduzeća u Crnoj Gori, naći mogućnost da učestvuju u ovom zasijedanju", saopštio je Aleksej Kuznjecov.

Panel diskusija o Kombinatu

U organizaciji NVO sektora u Hotelu „Crna Gora“ u petak, sa početkom u 12 časova, održaće se panel diskusija sa radnim naslovom:“Zašto nam se dogodio KAP?“.

Panel će voditi novinar Marko Milačić, a učešće u raspravi će uzeti prof. Filip Kovačević i predsjednik Udruženja manjinskih akcionara EPCG Vasilije Miličković.

Organizatori su saopštili“ Vijestima“ da će danas tokom dana poziv za učešće u ovoj raspravi uputili premijeru Igoru Lukšiću, ministrima Vladimiru Kavariću i Miloradu Katniću, predsjedniku borda Alekseju Kuznjecovu, poslanicima u parlamentu itd.

"Za mene nije dilema i pitanje da li KAP treba da radi ili ne, da li treba da bude u ruskim ili državnim rukama, već je potpuno jasna slika da KAP u postojećoj situaciji, bez jeftine energije i novog izvora, nema teorijske šanse da opstane.

Razmišljanja da te gubitke pokrivamo iz prerađivačkih kapaciteta smatram suludim", saopštio je Vasilije Miličković, jedan od organizatora ovog skupa.

Bonus video: