EPCG: KAP ne plaća redovno, možemo im isključiti struju

Dug KAP-a predstavlja ogroman problem za EPCG i veliku prepreku za dalji razvoj elektroenergetskog sektora u Crnoj Gori
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2012. 16:38h

Izvršni direktor EPCG Enriko Malerba iznenađen je informacijom da KAP izmiruje obaveze prema dobavljačima i redovno plaća obaveze za utrošenu električnu energiju kako je saopštio predsjednik odbora direktora KAP-a Aleksej Kuznjecov.

"Nažalost, situacija je potpuno drugačija jer je dug te kompanije za isporučenu električnu energiju dostigao rekordnih 32,6 miliona eura", kaže Malerba u saopštenju.

On je naveo da je tokom 2011. godine taj dug povećan za 19 miliona eura, dok u 2012. godini ta kompanija nije izmirila obaveze za utrošenu energiju u vrijednosti od 3,7 miliona eura.

"Iz te kompanije nam je saopšteno da neće biti u mogućnosti da plate ni februarsku fakturu čime bi dug, za samo za prva dva mjeseca tekuće godine, bio povećan za 7 miliona eura", dodaje se u saopštenju EPCG.

Iz EPCG takođe kažu da KAP ne plaća redovno račune za isporučenu električnu energiju i pored činjenice da im je cijena, za 25 eura po MWh, znatno niža od tržišne i cijene koju plaćaju domaćinstva.

"U skladu sa trojnim ugovorom EPCG, KAP-a i Vlade Crne Gore, naša kompanija, u trenutnoj situaciji, ima pravo da prekine isporuku električne energije. EPCG nema nikakvog razloga da prihvati bilo kakvu odgovornost za poslovanje KAP-a ali, suočeni sa ovom ozbiljnom situacijom, EPCG će preduzeti sve potrebne radnje kako bi zaštitili svoje interese", kaže Malerba i dodaje da će Odbor direktora EPCG analizirati situaciju i odlučiti o daljim potezima jer dug KAP-a predstavlja ogroman problem za EPCG i veliku prepreku za dalji razvoj elektroenergetskog sektora u Crnoj Gori.

Galerija

Bonus video: