"Budvanska rivijera" zaradila 417.796 eura

Ostvareni rezultat bio je za 35,7 odsto slabiji nego godinu ranije kada je ostvaren profit od 650 hiljada eura
0 komentar(a)
Stari grad Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Stari grad Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.02.2012. 12:36h

Skupština akcionara Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ jednoglasno je danas usvojila izvještaj o poslovanju u 2011. godini, prema kojem je kompanija, u većinskom državnom vlasništvu, ostvarila dobit od 417.796 eura.

Ostvareni rezultat bio je za 35,7 odsto slabiji nego godinu ranije kada je ostvaren profit od 650 hiljada eura. Prošlogodišnji prihod kompanije iznosio je 15,22 miliona eura i bio je 3,52 odsto manji nego u 2010. godini ili u apsolutnom iznosu manji za 556.522 eura.

Ovim je skupština akcionara aminovala i kreditni aranžman sa Prvom bankom o kome su „Vijesti“ pisale. Naime, Budvanska rivijera je 2008. svoja oročena sredstva kod Prve banke u iznosu od 3.514.194 eura, kako piše u izvještaju, upotrijebila na način što je preuzela, odnosno, zatvorila kredit opštinskog preduzeća TOB Co koji je dobijen u istoj banci.

Skupština je usvojila Odluku o prestanku mandata dosadašnjim članova Odbora direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera“

Kako se navodi u saopštenju nakon sjednice Skupštine akcionara izvršni direktor Hotelske grupe Vule Tomašević je između ostalog, u svom uvodnom izlaganju istakao da se menadžment Društva već nekoliko zadnjih godina vodi politikom podizanja nivoa kvaliteta usluge u svim objektima Društva, ali i stvaranja prepoznatljivog turističkog brenda "Budvanska rivijera", kao najvećeg hotelskog preduzeća, ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu.

Osim što je jednoglasno donijela Odluku o usvajanju godišnjeg finansijskog izvještaja i izvještaja o poslovanju Društva i raspodjeli dobiti, Skupština je, takođe, prihvatila i Izvještaj o izvršenoj reviziji finansijskog iskaza za 2011. godinu, koji daje pozitivno mišljenje i navodi da "finansijski iskazi prikazuju realno i objektivno finansijsko stanje Hotelske Grupe „Budvanska rivijera“ na dan 31.12.2011. i tokove gotovine za navedenu godinu".

Izbor članova Odbora

Skupština je usvojila Odluku o prestanku mandata dosadašnjim članova Odbora direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera“ ad., te usvojila odluku o izboru članova Odbora Društva i to Svetozar Marović, Dušanka Jeknić, Branko Nedović, Vladan Vujović i Ratko Vukotić.

Usvojena je i Odluka o imenovanju revizorske kuće „Eurorev“ iz Podgorice za 2012. godinu.

"Na osnovu izlaganja prisutnih, zaključeno je da i ove godine Hotelska grupa "Budvanska rivijera" nastavlja trend uspješnog poslovanja i značajnog investicionog ulaganja u unaprijeđenju hotelskog proizvoda.

Potpuno novi sadržaji u hotelu "Palas" i adaptacija smještajnog kapaciteta rezultirala je dobijanjem 4 zvjezdice u prethodnoj godini. Jedinstvena ocjena gostiju, turističkih poslenika i javnosti je visok nivo i profesionalnost u pružanju usluga, kao i zadovoljstvo mogućnošću korišćenja novih sadržaja hotela i to: wellness i spa centar i adaptiranog bazenskog bloka sa novim dječjim bazenom.

"U svim objektima Društva uveden je HACCP standard, čime se dokazuje da hotelska grupa prati savremene trendove u bezbjednosti i čuvanju kvaliteta hrane"

Za hotel "Castellastva" u završnoj fazi je izrada dokumentacije za adaptaciju smještajnog dijela, recepcije i ostalih sadržaja, a sve u cilju da hotel dobije kategoriju 3+ zvjezdice.

U hotelu „Aleksandar“, koji je jako dobro pozicioniran na emitivnom turističkom tržištu zahvaljujući ulaganjima u proteklom periodu, u toku 2011 godine urađena je adaptacija modernog wellness centra kao i bazena" navodi se u izvještaju nakon sjednice Skupštone.

Iz Hotelske grupe navode da je u turističkom naselju “Slovenska plaža“ u toku 2011. izvršena je adaptacije dijela smještajnih kapaciteta, koji će u potpunosti biti adaptiran do početka turističke sezone, te se na taj način stvaraju preduslovi da i to naselje dobije kategoriju 3 plus zvjezdice.

"U svim objektima Društva uveden je HACCP standard, čime se dokazuje da hotelska grupa prati savremene trendove u bezbjednosti i čuvanju kvaliteta hrane. Značajan doprinos pozitivnom rezultatu dala je i većina zaposlenih svojim angažovanjem", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: