Kuznjecov: Siguran sam da ćemo se još gledati u KAP-u

Predstavnici CEAC-a traže nove subvencije za struju, pretvaranje dugova u akcije a ako ih Vlada bude tjerala iz KAP-a tražiće obeštećenje
51 pregleda 0 komentar(a)
Aleksej Kuznjecov, Foto: Zoran Đurić
Aleksej Kuznjecov, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.02.2012. 04:35h

Vlada Crne Gore pokrenula je procedure raskida privatizacionog ugovora sa CEAC Holdings limitedom Olega Deripaske, kompanijom sa kojom zajedno gazduje Kombinatom aluminijuma, jer KAP ne plaća račune za struju i ne vraća dugove za koje je Vlada garantovala.

Iako u Vladi, zbog kršenja Ugovora jedva čekaju da ruskim partnerima “vide leđa” i povrate državno gazdovanje KAP-om, posljednje javno obraćanje menadžmenta te kompanije, od prije nekoliko dana, nagovještava da se to, ipak, tako lako neće desiti, niti da će Rusi prepustiti svojih 29,4 odsto akcija za jedan euro, koliko im nudi Lukšićeva administracija.

Predstavnici CEAC-a traže nove subvencije za struju, pretvaranje dugova u akcije a ako ih Vlada bude tjerala iz KAP-a tražiće obeštećenje i nezvanično se pominje 40 miliona eura koliko su tražili i od nesuđenog indijskog partnera JSW. Iz Vlade su Rusima ponudili euro za njihove akcije.

Uoči skupštinske rasprave o daljoj sudbini KAP-a to je bio razlog za razgovor sa Aleksejem Kuznjecovim, izvršnim direktorom En plus grupe i predsjedavajućim uprave Kombinata koji se još nada u dogovor o budućem partnerstvu sa Vladom.

Kuznjecov je rekao da u petak neće biti oproštajna konferencija ovog menadžmenta KAP-a već da je siguran da "ćemo se još gledati".

• Da li je EN plus grupa uopšte više spremna da ulaže novac u Crnoj Gori?

"Ako KAP bude imao budućnost, a za to je potreban novi ugovor za obezbjeđenje električne energije, En plus grupa će razmotriti mogućnost daljih ulaganja. Ako ovo preduzeće nema budućnosti, onda ni En plus grupa nije sprema da više daje novac".

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: