Budvanska SNP poziva na miting za raskid ugovora o zakupu "Sveca"

Iz najjače budvanske opoziocne partije nijesu precizirali kada će organizovati miting, već da će to izagbrati pravi momenat
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2012. 09:55h

Budvanska opoziciona SNP uputila je otvoreni poziv svim bivšim radnicima, hotelijerima, dobronamjerenim građanima, prijatelje, bivšim gostima koji su odsjedali u grad hotelu “Sveti Stefan”, da prisustvuju velikom mitingu za raskid ugovora o zakupu nekadašnjeg elitnog ljetovališta sa zakupcem “Adriatic properties”, te vraćanje grada-hotela mjestu koje mu pripada.

Iz najjače budvanske opoziocne partije nijesu precizirali kada će organizovati miting, već da će to izagbrati pravi momenat.

Ekspertskog tim za turizma SNP pozvao je specijalnog tužioca za organizovani criminal Đurđinu – Ninu Ivanović da uđe u proces provjere dokumentacije koja je u posjedu Zakupca i da ispita razloge zbog kojih se već godinama u blokadi drži taj najvažniji turistički potencijal.

"Opominjemo sve potpisnike ovog ugovora da, prije upućivanja krivičnih prijava na njihove adrese, daju puni doprinos rasvetljavanju ovog slučaja.U svijetlu aktuelnih zbivanja oko poremećaja koji je nastupio povodom lošeg i nemarnog gazdovanja hotelskim kompleksom Sveti Stefan, naš tim je došao do jedinstvenog stava, maske su konačno pale, akteri su osvijetljeni u punom sjaju i “Afera Sveti Stefan” predstavlja najznačajniju od svih afera u Crnoj Gori, jer po obimu korupcije, direktne i indirektne štete ima najrazorniji efekat kako na unutrašnjem tako i na spoljnom planu. To znaci da, držeći godinama u blokadi Sveti Stefan koji predstavlja motor crnogorskog turizma, nanosi se nezamisliva šteta, cijeloj turističkoj privredi i imidžu zemlje u svijetu, koja se već sada broji u destinama miliona eura", navodi se u saopštenju SNP nakon održanog sastanka.

Ugovor napravljen za interes poznate familije

Oni podsjećaju da su u više navrata upozoravali javnost i institucije Crne Gore o žalosnim efektima ovoga, kako navode “sada evidentno, više nego štetnog ugovora”.

"Tako da i ovog puta ponavljamo da on nije napravljen za dobrobit države i građana, već samo za interes poznate familije, koji se na njihovom ličnom planu, na više načina ostvaruje tokom držanja u blokadi ovog nacionalnog Brenda. Podsjecamo i da ovaj hotel nikada nije u potpunosti i po planu otvoren. On je povremeno i za potrebe obmanjivanja javnosti otvaran i zatvaran, pravdajući se nevještim zamjenama teza", ističu turistički poslenici iz SNP.

Epilog ovih dana

Prema njihvom mipšljenju epilog “ove tužne priče dobija se ovih dana, kada u svoj svojoj nemoći, investitor pritisnut realnošću, lažnim obećanjima poznate familije da je ovo drzava u kojoj se mogu zaobilaziti zakoni kada se ticu njihovog privatnog interesa, prijeti da ce “progovoriti” o tome kakva je država Crna Gora”.

"Na kraju on nudi građanima ”izlaz” tražeči 50 miliona eura, a zauzvrat nudi ćutanje! Mi pozivamo investitora da slobodno progovori o tome kakva je Crna Gora! U svom ulicnom maniru, tek usput, kao ne mnogo bitan detalj istaklo se da Zakupac nema namjeru plaćati zakup HG Budvanska Rivijera, kao da je to u ikakvoj vezi sa nekakvim paušalno projektovanim stetama koje, navodno, trpi zakupac zbog problema sa crkvom. Isti onaj zakupac koji je još prije problema sa crkvom srušio sve krucijalne stavke ugovora, na šta rukovodstvo HG ostaje bez odogovora. Ako se vodimo onom narodnom da je “ćutanje odobravanje” za očekivati je da ce rukovodstvo Budvanske Rivijere pozdraviti ovaj, ne zahtjev, vec imperativ Zakupca ",zaključuje se u saopštenju.

Svetac služi diktatoru da pere novac

Iz budvanske SNP upozorili su “investitora” da nije korektno stavljati Mitropoliju crnogorkso-primorsku u položaj krivca za sopstvene finansijske neuspjehe

"Zna se da je taj neuspjeh vezan za pad diktatora u “arapskom proljeću”, čiji novac je trebao da se pere u nelegalno izgrađenim zgradama na Svetom Stefanu, tada predviđenim da budu kazino, te ga takođe upozoravamo, da na ovim prostorima niko jos nije dobio bitku sa Bogom I Aleksandrom Nevskim, pa neće ni zakupac! Pitamo se da li je moguće da su se sve institucije okomile na “Sveca” koji je stariji od svih njih? Jedini odgovor koji dobijamo je: ne, to nije moguće, to su pojedinci koji su zarobili istitucije", poručuju iz SNP-a.

Galerija

Bonus video: