Atraktivno zemljište "Budvanske rivijere" opet na licitaciji

Oko parcele su se i sudski sporile kompanije "Bepler Džejkobson" i hotelska grupa, jer je vlasnik "Avale", nakon što je kupio taj nekada elitni hotel, "pomislio" da u vlasništvo dobija i atraktivnu parcelu
68 pregleda 0 komentar(a)
Avala parcela, Foto: Vuk Lajović
Avala parcela, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.01.2012. 19:35h

Jedna od najatraktivnijih parcela u metropoli turizma, gotovo hiljadu i po kvadrata zemlje pored hotela "Avala", na samo 50 metara od Starog grada, u vlasništvu hotelske grupe "Budvanska rivijera", pokušaće, iz drugog puta, da na javnoj licitaciji pronađe novog vlasnika.

Vlada, odnosno Savjet za privatizaciju i kapitalne investicije, prošle sedmice je dao saglasnost na odluku odbora direktora hotelske grupe o prodaji imovine, a Komisija za javnu aukciju je sprovela redovnu proceduru objavljivanja oglasa i zakazala javnu akciju za 8. februar.

Zemljište, koje je jedino u srcu najstarijeg urbanog jezgra Budve ostalo neizgrađeno, procijenjeno je na 937.440 eura, što je minimalna, odnosno početna licitaciona cijena.

Nakon što prošle godine na licitaciji nije bilo zainteresovanih za kupovinu te parcele, Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte prihvatio je predlog hotelske grupe da se ponovo na licitaciji nađe atraktivno zemljište, ali ove godine po cijeni od 630 eura po kvadratu.

Oodlukom odbora direktora pokrenuta je procedura o "prodaji perifernih djelova imovine, koji duži niz godina nijesu tržišno profitabilni za ovo društvo"

Činjenica da je na parceli Detaljnim urbanističkim planom "Budva – centar" ucrtana sedmospratnica, a time omogućena nesmetana izgradnja, budućem investitoru, koji se odluči da kupi zemljište, zagarantovan je profit u građevinskom biznisu.

Hotelska grupa "Budvanska rivijera" obratila se Vladi, tačnije Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte, sa predlogom za davanje saglasnosti na odluke o prodaji dijela imovine društva na javnoj aukciji.

Kako navode iz hotelske grupe, odlukom odbora direktora pokrenuta je procedura o "prodaji perifernih djelova imovine, koji duži niz godina nijesu tržišno profitabilni za ovo društvo".

"Budvanska rivijera" nuditi i zemljište u Petrovcu

Osim zemljišta u srcu Budve, "Budvanska rivijera" će na javnoj licitaciji ponuditi i zemljište u Petrovcu. Riječ je o lokaciji bivšeg hotela "Petrovac", koja se nalazi preko puta autobuskog stajališta i stare autobuske stanice u Petrovcu.

Lokacija se nalazi u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana "Petrovac" i biće ponuđena po početnoj cijeni od 1,12 miliona eura.

Na licitaciji će se naći i objekat "Plava školjka" na Slovenskoj plaži, protiv čije se prodaje bunio lokalni SNP

Zgrada je locirana na prostoru između magistralnog puta i mora, uz novoizgrađenu gradsku saobraćajnicu, a cijena tri poslovna prostora je po 43.680, dok su preostala dva ponuđena po početnoj cijeni od 89.250 i 94.500 eura.

Na licitaciji će se naći i objekat "Plava školjka" na Slovenskoj plaži, protiv čije se prodaje bunio lokalni SNP.

Kako se navodi u oglasu, objekat "Plava školjka", koji se nalazi u priobalnom dijelu Budve, neposredno ispod turističkog naselja Slovenska plaža, povezan je sa sadržajima gradske infrastrukture.

U toku je izrada prostorno-planske dokumentacije, kojom će se definisati namjena navedenog prostora, a početna cijena je 778.000 eura.

Na prodaji je samo objekat, ali ne i zemljište na kojem se nalazi "Plava školjka".

Bonus video: