Radnici Prerade KAP-a prekinuli štrajk glađu

Predsjednik Sindikata Borislav Mašković saopštio je “da su svi jednoglasno prihvatili sporazum”
0 komentar(a)
KAP Prerada, Foto: Arhiva Vijesti
KAP Prerada, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.01.2012. 10:37h

Radnici Prerade Kombinata aluminijuma (KAP) prekinuli su juče oko 16 časova jednodnevni štrajk glađu zbog neisplaćenih zarada. Tome je prethodila posjeta pet članova skupštinskog Odbora za praćenje i kontrolu procesa privatizacije u Crnoj Gori koji su im obećali da će ubuduće zastupati u pregovorima sa poslodavcem.

Izvršni direktor KAP-a Jurij Moisejev juče nije imao vremena za razgovor sa parlamentarcima, a predsjedavajući Skupštinskog odbora Andrija Mandić pozvao je direktore i predstavnika države u bordu KAP-a da održe obećanje i radno angažuju 18 radnika Prerade.

Poslanici i radnici Prerade potpisali su zaključak u kojem se navodi da će “radnici prekinuti započeti štrajk glađu, a članovi komisije će prema nadležnim državnim organima zastupati njihove legitimne i na zakonu zasnovane interese”.

"Radnici prihvataju ponudu koju je javno saopštio predstavnik Vlade u bordu direktora Nebojša Dožić da svih 18 zaposlenih radnika Prerade budu radno angažovani u KAP-u na poslovima u skladu sa stručnom spremnom i zdravstvenim sposobnostima, a da im se nakon stupanja na nova radna mjesta isplate tri zaostale zarade, a ostala dugovanja prema naknadno dogovorenoj dinamici" ističe se u zaključku sa jučerašnjeg sastanka koji su uz radnike Prerade potpisali predsjedavajući Skupštinskog odbora Mandić, kao i njegovi članovi dr Branko Radulović (PZP), Hidajeta Bajramspahić (SDP), Zoran Jelić (DPS) i Svetozar Golubović (SNP).

Predsjednik Sindikata Borislav Mašković saopštio je “da su svi jednoglasno prihvatili sporazum”.

Član borda KAP-a Nebojša Dožić, saopštio je “Vijestima”, međutim, da on juče nije razgovarao sa poslanicima već radnici i da se sa njima ništa nije dogovarao. Dožić je najavio da će dati komentar nakon što bude zvanično upoznat sa zaključkom ovog sastanka.

Bonus video: