Budvanska rivijera kupuje hotel Piva

UTP Piva, u kome je stečaj uveden 10. februara prošle godine, a radnici poslati na Biro rada, više nema imovine za prodaju
189 pregleda 0 komentar(a)
hotel Piva, Foto: Srđo
hotel Piva, Foto: Srđo
Ažurirano: 29.12.2011. 14:53h

Hotelska grupa Budvanska rivijera odlučila je da kupi hotel Piva iz Plužina po cijeni od 300.000 eura, saznaje Mina-business.

Riječ je o najvećem dijelu imovine plužinskog Ugostiteljsko–turističkog preduzeća Piva (UTP), za čiju prodaju će, prema informacijama Mine-business, krajem januara biti sprovedena zakonska procedura.

Hotel Piva izgrađen je prije 28 godina, raspolaže sa 1,2 hiljade kvadrata, 40 kreveta, restoranom, kafanom, kuhinjom i brojnim sadržajima i bio je otvoren sve do 1. avgusta ove godine.

Za prodaju imovine UTP Piva stečajni upravnik Veselin Raičević do sada je raspisivao tender osam puta, na kojima je prodat dio imovine, ali ne i hotel zbog neodgovarajuće ponuđene cijene zainteresovanih kupaca.

Prije nekoliko dana okončana je i prodaja kafane Komarica u Plužinama po cijeni od 12.100 eura.

Kako saznajemo, novac dobijen od te prodaje podijeljen je radnicima uoči novogodišnjih praznika u iznosu od po 100 eura.

Dugovanja za svih 73 radnika u prosjeku su iznosila po 6.000 eura ili ukupno 415.000, a od dosadašnje prodaje uplaćeno im je 25 odsto potraživanja, dok će preostali dio novca dobiti od prodaje hotela Piva.

Ugostiteljsko-turističko preduzeće Piva, u kome je stečaj uveden 10. februara prošle godine, a radnici poslati na Biro rada, više nema imovine za prodaju.

Do sada su prodati restoran Pivsko oko na Goranskom i zemljišta na Trsi i Stabnima, čije je vlasnik za 97.000 eura postao Milovan Gogić iz Sombora.

Prodata je i autobuska stanica, kao i kafana na Šćepan Polju za 54.500 eura, a kao njihov vlasnik ubilježen je Zoran Doderović iz Plužina.

Bonus video: