Moguće je da će Vlada proširiti program subvencioniranja struje

“To je nešto što je stvar razmišljanja za Vladu u narednom periodu, sad za sad nijesmo donosili nikakve odluke", zaključio je Numanović
0 komentar(a)
struja, Foto: Arhiva "Vijesti"
struja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.12.2011. 11:25h

Ministar rada i socijalnog staranja, Suad Numanović, najavio je mogućnost proširenja programa subvencioniranja električne energije, s obzirom da će struja od 1. januara poskupiti oko sedam odsto.

Subvencije za struju u Crnoj Gori trenutno ima 13,7 hiljada porodica, koje primaju socijalnu pomoć.

"Što se tiče subvencioniranja električne energije, mi to radimo već nekoliko godina. Taj program je za korisnike materijalnog obezbjeđenja, koji primaju socijalnu pomoć, a njih je 13,7 hiljada porodica sa 42 hiljade članova domaćinstava i oni imaju pravo na subvencioniranje, u zavisnosti od potrošnje struje”, rekao je Numanović za Radio Antena M.

On smatra da je trenutna situacija u vezi sa cijenama struje novi momenat koji bi mogao da natjera Vladu da eventualno razmisli u pravcu neke dodatne podrške, odnosno pojačavanja programa subvencioniranja.

“To je nešto što je stvar razmišljanja za Vladu u narednom periodu, sad za sad nijesmo donosili nikakve odluke", zaključio je Numanović.

Bonus video: