Kupac Vile Montenegro se sakrio iza firme sa Djevičanskih ostrva

Još nije moguće precizno utvrditi o kakvoj se firmi radi i ko je njen vlasnik, ali je moguće da je Subotić prenio vlasništvo na of-šor firmu
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2011. 01:28h

Firma Manola management LTD s Britanskih Djevičanskih ostrva kupila je luksuznu Vilu Montenegro, na Svetom Stefanu, od dosadašnjeg vlasnika kontroverznog srpskog biznismena Stanka Subotića -Caneta - potvrđeno je „Vijestima“.

Kako se navodi u katastarskim podacima Uprave za nekretnine, odnevadno na parceli 1286 KO Sveti Stefan, na kojoj se nalazi Vila Montenegro upisana je inostrana kompanija s Djevičanskih ostrva - Tortola, koja u svojini 1/1 ima 1790 kvadrata zemljišne parcele i 362 kvadrata stambenog prostora.

Kompanija je vlasništvo nad ovom vrijednom nekretninom, stekla kupovinom, što je i navedeno u katastru nepokretnosti za ovu parcelu. Još uvijek nije moguće precizno utvrditi o kakvoj se firmi radi i ko je njen vlasnik, ali nije isključena mogućnost da je Subotić samo prenio vlasništvo na of-šor firmu kako bi izbjegao eventualne pravne posljedice.

Kada su u transakcije uključene of-šor firme onda je i teže ući u tokove novca, pa je za sada jedino izvjesno da je za taj posao iskorišćena firma sa Tortole.

Porodična zgrada

Da je došlo do promjene vlasništva u Vili Montenegro, potvrdila je i direktorka budvanskog katastra Mirjana Marović, na minulom skupštinskom zasjedanju, navodeći da je „gospodin Stanko Subotić prodao vilu, koju su bez ikakvih problema uknjižili na novog vlasnika“.

Firma sa dalekih ostrva, prenijela je u svoje vlasništvo kaskadnu četvorospratnu „porodičnu zgradu“, kako se navodi u podacima, koja ima ukupno 12 soba, i to po tri u podrumu i prizemlju, pet na prvom spratu i jednu sobu od 70 kvadrata u potkrovlju.

Vila Montenegro je i dan-danas uspjela da zadrži nivo malog hotela sa pet zvjezdica

Vila, koja je godinama bila sinonim luksuza, tajnih zabava i žurki, u kojima su učestvovali i visoki državni zvaničnici, već nekoliko godina ima svoju turističku svrhu, pa je moguće i preko interneta obezbijediti u njoj zakup sobe i ljetovati.

Sa svim komforom koji nudi, luksuzno opremljenim sobama, bazenom, fitnesom, te liftom za vozila, Vila Montenegro je i dan-danas uspjela da zadrži nivo malog hotela sa pet zvjezdica, najviše kategorije koju je upravo ona prva „ponijela“ u Crnoj Gori.

Iako se spekuliše da li je uopšte došlo do prodaje vile, odnosno da je Subotić samo osnovao dugu firmu i vlasništvo prebacio na nju, kako bi izbjegao zahtjev beogradskog suda, koji je izrekao privremenu mjeru zabrane raspolaganja imovinom, zaposleni u ovom hotelu, kako je „Vijestima“ rečeno, dobili su uoči minule ljetnje sezone novu upravu i to kadrove iz Francuske.

Bonus video: