U Tivtu će obučavati kadrove za turističku industriju

Zagorc je kazao da je plan da kroz budući Trening centar prođe više stotina učesnika iz regiona
127 pregleda 0 komentar(a)
Kankaraš, Zagorac, Foto: Siniša Luković
Kankaraš, Zagorac, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 13.12.2011. 14:15h

U Opštini Tivat potpisan je sporazum o otvaranju Centra za obuku kadrova, prvenstveno iz turističke djelatnosti, ali i IPA projekata i Rehabilitacioni centar za obuku teže zapošljivih kadrova.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš, direktor hercegnovske kancelarije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Stevo Lazarević, direktor i vlasnik poslovnog sistema “Papilot” iz Slovenije Stojan Zagorc, i Helmut Kronika, generalni direktor austrijske kompanije “Best”.

“Otvaranje ovog centra ima za cilj da se pomogne turističkoj privredi i hotelskim preduzećima da na što lakši način dođu do kvalitetne radne snage”, kazao je Kankaraš, naglasivši da je za početak, najbitnija prekvalifikacija i dokvalifikacija kadrova za turističko-ugostiteljske djelatnosti, posebno neka deficitarna zanimanja iz te oblasti za koje se svake godine angažuje veliki broj radnika.

Vlasnik slovenačkog “Papilota” Stojan Zagorc kazao je da je plan da kroz budući Trening centar prođe više stotina učesnika iz regiona.

“Cilj nam je da se u razvojnim projektima iz turizma u Tivtu i šire, osposobi što više kadrova. Centar početi sa radom krajem januara ili početkom februara naredne godine, a prva obuka će biti iz područja pripreme razvojnih projekata za korišćenje evropskih sredstava”, istakao je Zagorc.

Direktr kancelarije ZZP Crne Gore u Herceg Novom Stevo Lazarević objasnio je da je Opština Tivat za rad budućeg Trening-centra za turizam i korišćenje evropskih fondova, obezbijedila dva poslovan prostora ukupne površine 200 kvadrata.

Bonus video: