Ko je opljačkao Trgomen

Svojim dosadašnjim ćutanjem i nečinjenjem, stekao se utisak da se nadležni organi direktno stavljaju na stranu firme MK kapital - tvrde u NSD
408 pregleda 0 komentar(a)
Trgomen, Foto: Zoran Đurić
Trgomen, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.12.2011. 09:26h

Nova srpska demokratija je ocijenila da su se stekli uslovi da državni tužilac reaguje u slučaju robne kuće u Bandićima, koja se ponovo nalazi u vlasništvu kraljevačke kompanije Trgomen, a koju je svojevremeno, pod krajnje sumnjivim okolnostima preuzela firma MK kapital.

"Optužbe koje iznosi vlasnik firme Trgomen, a koje su očigledno potkrijepljene mnogim dokazima, previše su ozbiljne da bi državni organi i dalje olako prelazili preko njih. Svojim dosadašnjim ćutanjem i nečinjenjem, stekao se utisak da se nadležni organi direktno stavljaju na stranu firme MK kapital, koja je, inače, odnedavno i izbrisana iz registra Privrednog suda, a koju Trgomen optužuje za milionsku štetu. Ako se imaju u vidu ogromna sredstva koja je Trgomen uložio u svoj projekat i nakon toga, zahvaljujući indolentnom odnosu državnih organa, izgubio, može se očekivati da ta sredstva budu nadoknađena", saopšteno je iz ove stranke.

Oni navode da je nakon svega što je firma Trgomen doživjela, "jasno da je odnos aktuelne vlasti prema velikim investitorima, koji nijesu iz Crne Gore, krajnje problematičan".

Trgomen je ponovo preuzeo robnu kuću i magacin u Bandićima nakon trogodišnjeg spora s bivšim poslovnim partnerima, koji su pod nejasnim okolnostima postali zakupci ove imovine

Trgomen je, kako su "Vijesti" objavile, ponovo preuzeo robnu kuću i magacin u Bandićima nakon trogodišnjeg spora s bivšim poslovnim partnerima Danilom Mitrovićem, direktorom košarkaških reprezentacija Crne Gore, i Vladanom Kaličaninom, koji su pod nejasnim okolnostima postali zakupci ove imovine.

"Zakupac" MK kapital je nedavno likvidiran čime je i prestao sporni zakup nakon čega su ispunjeni uslovi da se imovina vrati pravom vlasniku.

Vlasnik Trgomena Predrag Mikić iz Kraljeva je član Predsjedništva Srpske napredne stranke i bio je u delegaciji koja je prije desetak dana razgovarala s predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem. Iz Trgomena su saopštili da je u robnoj kući i magacinu prije nego što ih je preuzeo MK Kapital bila roba u vrijednosti od 1,2 miliona eura.

Bonus video: