TO Herceg Novi: Više je gostiju zahvaljujući boljem marketingu

Najveći broj prijavljenih gostiju u Herceg Novom su stranci - 3. 720 od kojih dvije trećine odmaraju u hotelima
125 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Shutterstock
Herceg Novi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.05.2018. 13:52h

Na hercegnovskoj rivijeri boravi 4.119 registrovanih gostiju što je za 31 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. U lokalnoj turističkojorganizaciji tvrde da je bolja posjeta u odnosu na lanjsku rezultat pojačanog marketinga cjelokupne destinacije.

U hotelima je smješteno 2.516, a u privatnom smještaju 1603 gostiju, dok su autokampovi i hosteli još uvijek prazni.

Najveći broj prijavljenih gostiju u Herceg Novom su stranci - 3. 720 od kojih dvije trećine odmaraju u hotelima.

Hotelski smještaj u kojima se cijena za polupansion kreće od 31 do 480 eura u luksuznim tkz. suite apartmanima iz godine u godinu sve je kvalitetniji, jer je I broj hotela sve veći. Uz hotele SunResort,Plaža, Park I Delfin u Bijeloj, Palmon Bay , Light Housu I Institut u Igalu , Herceg Novi bi u ovoj sezoni trebalo da dobije još dva luksuzna hotela.

Nakon obimne rekonstrukcije nekadašnjeg hotela Riviera u Njivicama, novo zdanje Ibero star Herceg Novi u Njivicama primiće prve goste 12. maja. Biće to turisti iz Austrije koji će u grupama dolaziti do kraja ovog mjeseca. Kompleks Lazure u Meljinama u obnovljenom starom Lazaretu, sa 23 sobe, trebalo bi da bude otvoren u drugoj polovini jula.

Početkom juna u sklopu SC Igalo pčeće da posluje hotel “Play”, dosadašnja “Adria” u Igalu koji će, kao I do sada prevashodno ugošćavati sportske ekipe koje će dolaziti na pripreme i koristiti terene Sportskog centra Igalo , mada će smještaj biti moguć i za individualne turiste.

Turistički kompleks Portonovi u Kumboru čije se otvaranje odlaže iz godine u godinu, po dosadašnjom saznanjima i ovog ljeta ostaće bez gostiju,

Hercegnovski hotelijeri su optimisti i vjeruju da će posjeta u njihovim objektima biti bolja od lanjske.

Bonus video: