U ponedjeljak počinje rušenje hotela "Plavi horizont"

Napominje se da će zbog rušenja “Plavog horizonta” i transporta materijala, u narednom periodu biti minimalno intenziviran saobraćaj na lokalnom putu
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2011. 13:45h

Kompanija “Qatari Diar Hotel Property Investment Montenegro” (QDHPIM) najavila je da će u ponedjeljak početi sa izvodjenjem pripremnih radova za izgradnju novog luksznog turističkog rizorta u uvali Pržna kod Tivta, vrijednog 250 miliona eura.

“Rušenje starog hotela “Plavi horizont” i pripreme terena na lokaciji Pržna počinju u ponedjeljak. U prvoj fazi, koja će trajati od 12. decembra ove, do 3. maja sledeće godine, biće izvršena priprema terena koja će uključiti rušenje postojećih objekata.”- saopšteno je iz QDHPIM-a.

Naglašava se da će svi radovi biće izvršeni “u skladu sa najvišim medunarodnim standardima baziranim na principima održivog razvoja koje kompanija primjenjuje širom svijeta”.

“Posebna pažnja biće posvećena očuvanju prirodnog okruženja i resursa. Dio gradjevinskog otpada biće transportovan i odložen na kotorsku deponiju, dok će ostatak biti usmjeren na deponiju u Podgorici, kako je precizirano ugovorom sa izvodjačem radova,” stoji u saopštenju.

Napominje se da će zbog rušenja “Plavog horizonta” i transporta materijala, u narednom periodu biti minimalno intenziviran saobraćaj na lokalnom putu Radovići-kotorska raskrsnica, te da će u periodu od 15.januara do 1.aprila njime prolaziti u prosjeku oko 10 teških kamiona na dan.

Inače, budući turistički rizort u uvali Pržna prostiraće se na površini od 24 hektara i obuhvatiće luksuzni turistički kompleks sa pet zvjezdica u mediteranskom arhitektonskom stilu, kao i rezidencijalne vile, a ranije je najavljeno da će novi objekat biti završen i otvoren do septembra 2014 godine

Bonus video: