Skijalište Jezerine zatvoreno, tvrde da će sve biti spremno za sezonu

Iako je zimska turistička sezona na pragu nema konkretnih nagovještaja da će skijalište Jezerine uskoro biti otvoreno
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2011. 17:24h

Objekti AD "Ski restoran Kolašin 1450" i dalje su "pod ključem", jer još nijesu otklonjene nepravilnosti koje je početkom septembra konstatovala inspekcija rada, reagujući na poziv sindikata tog preduzeća.

Iako je zimska turistička sezona na pragu, a radovi na pripremi sezone prekinuti nakon što je inspekcija rada stavila „plombe“ na sve objekte tog preduzeća, nema konkretnih nagovještaja da će skijalište Jezerine uskoro biti otvoreno.

Uprkost tome, optimizam kada je riječ o početku zimske turističke sezone i spremnosti za prve goste dijele u upravi, ali i sindikatu preduzeća.

Direktorica Ivana Peković je sigurna da će, s obzirom na, kako je kazala, značaj skijališta za Kolašin, u rješavanju problema pomoći Ministrastva turizma i rada.

“Po ko zna koji put ponavljam da će skijalište biti otvoreno na vrijeme i da ćemo spremno dočekati prve goste. Očekujemo pomoć u rješavanju problema koje imamo, tako da ćemo i predstojeće zime biti „na visini zadatka“ rekla je Peković.

Poslodavci duguju pet plata i doprinose za godinu

Pomoći države, i pored toga što je “Ski restoran Kolašin 1450” privatno preduzeće čiji većinski vlasnik sa 76,8 procenata je firma “Caldero Trading”, a 22 procenata su vlasništvo “Beppler end Jacobson”, nadaju se i u sindikatu.

“Blagovremena priprema turističke sezone i otvranje skijališta je od opšteg interesa i nadamo se da će odgovorni za kolašinski turizam učiniti sve da se to što prije desi. Takođe, očekujemo i da uskoro budu izmireni dugovi prema radnicima i otklonjene posljedice koje je poslodavac napravio kršeći Zakon o radu i Ugovore o radu”, kazao je predsjednik sindikata Milić Bulatović.

On je potvrdio da nije bilo nikakvih novosti u rješavanju situacije u preduzeću tokom minulog mjeseca.

Poslodavci duguju pet plata i doprinose za godinu, radnicima koji su bili angažovani na određeno vrijeme i koji su u međuvremeno dobili otkaze, dok 15-oro stalno zaposlenih nije primilo već šest zarada.

Bez komentara u menandžmentu

Ministra turizma i održivog razvoja Predrag Sekulić, prilikom posjete Kolašinu, prije deseteka dana, nije konkretno obećao pomoć, ali je odgovarajući na novinarska pitanja, izrazio nadu da će skijalište početi da radi kad treba, kao i da će radovi na pripremi sezone uskoro biti nastavljeni.

Predsjednik Opštine Darko Brajušković na nedavnoj konferenciji za novinare, takođe je najavio pomoć lokalne uprave ne precizirajući u čemu će se ona sastojati.

Nezvanične informacije “Vijesti”, prema kojima, vlasnici skijališta nijesu previše zainteresovani za njegov rad tokom predstojeće turističke sezone ostale su bez komentara u menandžmentu, ali i u sindikatu te firme.

Bonus video: