Predsjednik Sindikata Oboda neće dopustiti da se imovina preduzeća seli sa Cetinja

“Postrojenje ciklopentana je dio UNIDO programa i mi nećemo dozvoliti da nam to neko uzme"
0 komentar(a)
Obod, Foto: Danijela Lasica
Obod, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 31.08.2011. 17:33h

Predsjednik Sindikata “Oboda” Vojo Vujović kazao je da neće dozvoliti nikom da dira imovinu tog preduzeća i da je seli sa Cetinja.

Pri tom, kako je objasnio, misli na postrojenje ciklopetana smješteno u toj fabrici.

Prošle sedmice desetak porodica koje žive u blizini “Oboda” tražilo je od Vlade da izmjesti gas koji se ne koristi, a koji su vatrogasci, zbog velikih temperatura, morali da hlade nekoliko dana.

Za Vujovića, međutim, ti strahovi su neopravdani.

“Postrojenje ciklopentana je dio UNIDO programa i mi nećemo dozvoliti da nam to neko uzme. To je poklon radnicima ’Oboda’ i to je njihovo. Možemo dozvoliti da se gas izmjesti na neko vrijeme, ali postrojenja nećemo dozvoliti da bilo ko dira”, kazao je Vujović.

Traže odgovore od Lukšića i Krivokapića

On je zatražio od premijera Igora Lukšića i predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da organizuju sastanak kojem bi prisustvovali predstavnici više sindikalnih organizacija - Blagota Eraković, Čedo Bracanović, Joco Koljević, Nenad Martinović, kao i gradonačelnik i predsjednik borda direktora “Oboda” Aleksandar Bogdanović i on lično.

Vujović je još jednom optužio Vladu da “prema ’Obodu’ ima maćehinski odnos

“Tražimo od njih da nam odgovore na pitanje šta je sa sudbinom 1.183 bivša radnika ’Oboda’, koji su 2008. godine, uz otpremnine, dobili i obećanje da će ’Obod’ biti privatizovan, i da ih očekuje povratak na posao. A očekujemo i da nam se kaže dokle se stiglo sa idejom da se ’Obod’ pretvori u sajam”, objasnio je Vujović.

On je još jednom optužio Vladu da “prema ’Obodu’ ima maćehinski odnos, ako se, primjera radi, uzme u obzir da je samo subvencija koju je Vlada dala KAP-u za struju u prošloj godini veća nego sva dugovanja ’Oboda’ za 50 godina”.

Bonus video: