Austrijanci i Švajcarci produžavaju sezonu na Budvanskoj rivijeri

Formiran je sedmodnevni paket aranžman koji uključuje smještaj na bazi polupansiona u hotelu sa četiri zvjezdice
80 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.08.2011. 17:18h

Austrijski i švajcarski turisti moći će, preko povoljnih paket aranžmana, da tokom postsezone, od 20. septembra, po povoljnim uslovima da odmaraju na Budvanskoj rivijeri, dogovor je koji je, na incijativu budvanske turističke agencije „Globtour Montenegro“, postignut sa austrijskim tur-operatorom „Eurotours Internacional“, nacionalnim avio prevoznikom “Montenegro erlajnzom” i hotelijerima.

Podsjetivši da, pored zastupanja velikog tur-operatora sa njemačkog tržišta, REWE touristik, ITS, DER TOUR, direktorka „Globtoura“ Mira Radunović je kazala da već više godina imaju dobru saradnju sa austrijskim tur-operatorima.

Ona je kazala da je formiran sedmodnevni paket aranžman koji uključuje smještaj na bazi polupansiona u hotelu sa četiri zvjezdice, avio prevoz na relaciji Beč-Podgorica-Beč ili Cirih-Podgorica-Cirih, povratni transfer od aerodroma do hotela i obratno.

"Očekujemo da će ovaj pilot program pokazati rezultate i da ćemo već naredne godine raditi i program za predsezonu i postsezonu"

“Naši partneri su širom Austrije i Švajcarske organizovali promotivne aktivnosti i 1. avgusta je krenula prodaja koja će trajati do 1. septembra. U prvoj nedjelji je prodato 50 paket aranžmana za let iz Ciriha.

Prednost ovog programa je što se prodaja aranžmana organizuje u trajanju od 30 dana i nakon isteka tog roka zna se precizan broj putnika, odnosno gostiju, koji se dostavlja i avio kompaniji i hotelu, tako da imaju pregled zauzetosti kapaciteta.

Očekujemo da će ovaj pilot program pokazati rezultate i da ćemo već naredne godine raditi i program za predsezonu i postsezonu, a slične paket aranžmane ćemo ponuditi i našim partnerima na njemačkom tržištu.

Ovo je jedan od načina da se produži turistička sezona u kojoj će imati interesa svi učesnici, od aviokompanije, hotela do agencije”, zaključila je Radunovićeva.

Specijalna cijena karata

Ona je rekla da su, zbog problema sa angažovanjem čartera, jer se unaprijed ne može predvidjeti interesovanje za pred i postsezonu, predložili partnerima da, u saradnji sa “Montenegro erlajnzom” i hotelima, pokušaju da dogovore pilot program za postsezonu.

"Postali smo 2009. zastupnici ’Eurotours Internacionala’, koji je dio najveće turističke kompanije Austrije"

“To je prihvaćeno i procijenili smo da može biti interesantno za tržiste Austrije i Švajcarske. Sa “Montenegro erlajnzom” smo zaključili ugovor oko specijalne cijene za ovaj program i o ustupanju određenog broja avio mjesta na redovnim linijama iz Beča i Ciriha, počev od 20. septembra do kraja oktobra.

Sa hotelima smo zaključili ugovor o smještaju na taj period”, istakla je Radunović.

“Postali smo 2009. zastupnici ’Eurotours Internacionala’, koji je dio najveće turističke kompanije Austrije, ’Verkehrsbiro group’, koja ima promet oko 820 miliona eura i oko 900.000 gostiju. U njihovom sastavu se nalaze i ’Austria Trend’ sa 33 hotela, ’Ecotel Hotels&Chalets’, ’Hotels Wien’, ’Ruefa reisen’, ’Hubertoustours’”, kazala je Radunović.

Bonus video: