Budvanska rivijera oborila rekord po broju noćenja

Prema riječima portparola Vesne Lagator, već sada je ostvareno za 11 odsto više nego u istom periodu lani
0 komentar(a)
budvanska rivijera, slovenska plaža, Foto: Vuk Lajović
budvanska rivijera, slovenska plaža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.08.2011. 12:59h

Hotelska grupa „Budvanska rivijera“, najveće turističkom preduzeće u Crnoj Gori već sada je ostvarilo više od 234. 420 noćenja, što je za 11 odsto više nego prošle godine, koja je rekordna, sa ciljem da se do kraja sezone obori magična cifra od 400 hiljada noćenja, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Tokom prošle godine hotelska grupa koja gazduje turističkim naseljem „Slovenska plaža“, hotelom „Aleksandar“ te petrovačkim hotelima „Palas“ i Castel lastva“, ostvarila je prošle godine 400 hiljada noćenja, što je bio rekord.

Prema riječima portparola Vesne Lagator, već sada je ostvareno za 11 odsto više nego u istom periodu lani.

Samo tokom jula ostvarilio smo 106 289 noćenja , što je za pet odsto više nego lani, rekla je portparolka Vesna Lagator.

Kada je riječ o strukturi gostiju , kako navodi Lagatorova, najdominantnije je tržište Rusije, slijedi tržište Srbije, pa Francuske, Njemačke, a značajno je ostvaren napredak kada je riječ o broju gostiju iz Slovenije i talije.

"Trenutno u hotelam odmara 3210 gostiju , od čega 1975 turista je turističkom nasleju „Slovenska plaža“, 573 u hotelu „Aleksandar“ , 335 u „palasu“, i 327 u „Castel Lastvi“. Sudeći da imamo i dobre najave kada je riječ o konferencijskom turizmu, očekujemo da ćemo se moći na krajus ezone u novembru prohvaliti dužom sezonom i dobrim rezultatima", istakal je Lagator i podsjetila da je tokom ove sezone uloženo dosta u podizanju kvaliteta usluge i smještaja, te da je hotel „Palas“ dobio četiri zvjezdice, a u svim hotelima uveden HACCA standard kvaliteta hrane.

U pregovorima sa Francuzima

Lagator je kazala da je hotelska grupa već sada zaključila ugovor sa francuskom agencijom „Prodintur“ i za narednu godinu, posredstvom koje gosti sa toga tržišta dolaze već godinama unazad u petrovački „Palas“.

"U pregovorima smo sa agencijom „Saga“ za britansko tržište i sa agencijom „Tomas Kuk“ za francusko tržište. Veoma je značajno to što „Saga“ planira da dovodi goste u van sezoni, što je šansa za produženje sezone", kazala je ona.

Podsjetivši da je „Slovenska plaža“ tokom cijele prošle sezone ostvarila 238. 951 noćenja, direktor „Slovenske plaže“ Minja Šoljaga je kazao da je od početka sezone do sada evidentirano 135. 807 noćenja, čak sedam hiljada više nego u istom periodu prošle godine.

"Ovo dovoljno govori da ćemo mi oboriti prošlogodišnji rezultate. B Pozitivan rezultata je i u vanpansionu, i to čak za 13 odsto više nego u odnosu na prošlu godinu. Obnovili smo 533 smještajne jednice u nasleju, polivinu od ukupnog broja, koji su potpuno rekonstruisani. Ukupni smo kupili hiljadu kreveta i jogija i svakoga dana ulažemo u podizanju kvaliteta i vjerujem da ćemo naredne godine dobiti zvjezdicu više", kazao je Šoljaga.

Bonus video: