Zadovoljni završenim radovima, Tivat svjetska turistička destinacija

"Projektni zadatak je završen u roku, u okviru tenderom predviđene sume od 6 miliona 200 hiljada eura“, istakao je Krstić.
113 pregleda 0 komentar(a)
Ludvig Fajfer Tivat, Foto: Željko Komnenović
Ludvig Fajfer Tivat, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 20.07.2011. 13:36h

Izvođači radova na izgradnji druge faze tivatskog kanalizacionog sistema, predstavnici njemačke firme „Ludvig Fajfer“ i podizvođača, firme „Gradis“ iz Čačka prenijeli su na konferenciji za novinare u restoranu Prova, zadovoljstvo uspješno urađenim poslom.

Prema riječima Srđe Krstića, odgovornog izvođača radova tokom radova 2 faze izgradnje kanalizacionog sistema izgrađene su dvije crpne stanice, postavljeno oko 20 kilometara cijevi, 876 šahtova, tercijalna mreža u Kalimanju, stvoreni uslovi za priključak Gornjeg i Donjeg Seljanova, čime je praktično završena kičma budućeg gradskog kanalizacionog sistema.

„Projektni zadatak je završen u roku, u okviru tenderom predviđene sume od 6 miliona 200 hiljada eura“, istakao je Krstić.

Regionalni menadžer „Ludvig Fajfera“ Slobodan Pilipović je istakao da je projekat izgradnje tivatskog kanalizacionog sistema važan „zbog grada koji izrasta u svjetsku turističku destinaciju, ali i značajna referenca za buduće radove za ovu firmu koja će nastupiti i na tenderima „Vodakoma“ koji se raspisuju za Herceg Novi i Tivat.

“ U sklopu završetka projekta predstavnici firme „Ludvig Fajfer“ istakli su da je stiglo 200.000 eura vrijedno specijalizovano vozilo za inspekciju kanalizacije i kontrolu cjevovoda.

Šasija specijalizovanog vozila koje posjeduje najsavremeniju kameru za inspekciju cijevu vrijednu 70.000 eura je Mercedesova dok je nadgrađe izradila italijanska firma Moro.

Predstavnik podizvođača, firme „Gradis Montenegro“ iz Čačka, Miloljub Milosavljević je istakao da je posao uspješno realizovan uprkos uobičajenim problemima sa infrastrukturom i imovinsko pravnim odnosima od kojih je svega jedan u Donjem Seljanovu ostao neriješen.

„Gradis“ je prema njegovim riječima uspješno sarađivao i sa tivatskim firmama, posebno „Samkomercom“ koja je obezbijedila oko 2.000 kubika betona korišćenog za izgradnju mreže i potpornih zidova.

Zadovoljstvo uspješno završenim projektom iskazao je Boris Vuković, izvršni direktor Vodakoma koji je pohvalio izvođača i podizvođača ali je istakao da ne želi preferirati ponuđače na raspisanom tenderu za predstojeće faze kanalizacionog sistema.

I predstavnici regionalnog preduzeća „Vodakom“ zahvalili su se građanima Tivta na strpljenju, saradnji i razumijevanju tokom izvođenja radova.

Bonus video: