Dalji koraci u edukaciji osnov za razvoj ekonomije

Ministar prosvjete je učestvovao u radu samita na poziv Marmara fondacije, a bio je i jedan od predsjedavajućih na otvaranju
0 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Damir Šehović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 12.04.2018. 14:53h

Tehnologija, ekonomija, politika i enegrija bile su teme ovogodišnjeg Evroazijskog ekonomskog samita u Turskoj, saopštili su iz Ministarstva prosvjete i dodali da je značaj učešća crnogorske delegacije bio u sagledavanju narednih koraka u edukaciji, kao osnovi za razvoj ekonomije.

Ministar prosvjete, Damir Šehović, učestvovao je u radu Evroazijskog ekonomskog samita na poziv Marmara fondacije. Šehović je bio i jedan od predsjedavajućih na otvaranju samita.

Iz Ministarstva je saopšteno da je Šehović na marginama samita razgovarao o ključnim strateškim pravcima razvoja obrazovnih sistema zemalja učesnica, ali i o načinima povezivanja tehnologije i obrazovanja.

Evroazijski ekonomski samit organizuje se svake godine, a učesnici su predsjednici država i predstavnici vlada iz Evrope i Azije.

Samit okuplja i veliki broj visokih državnih službenika, ekonomista, akademika, kao i predstavnike privatnog sektora.

„Kako je ljudski kapital ključni faktor ekonomskog prosperiteta, značaj učešća delegacije Ministarstva je prije svega u razmjeni iskustava u vezi sa globalnim izazovima, u kojima obrazovanje igra važnu ulogu“, rekli su iz Minisatartva.

Marmara fondacija osnovana je 1980-ih godina i, između ostalog, ima za cilj unaprijeđenje odnosa evropskih i azijskih zemalja.

Pored istraživanja globalnih tema, kao što su ekonomija i javna uprava, fondacija se bavi i najaktuelnijim pitanjima od međunarodnog značaja, kroz publikovanje dokumenata i organizovanje konferencija.

Bonus video: