I nakon razgovora sa ministrom Numanovićem, invalidi rada nastavili štrajk

Štrajkači ostali čvrsto pri svom stavu da se radi o negativnom odgovoru na njihove zahtjeve
0 komentar(a)
invalidi rada, Foto: Beća Čoković
invalidi rada, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 01.07.2011. 22:09h

Invalidi rada Bijelog Polja koji već treći dan štrajkuju gladju noćas su, nakon razgovora štrajkačkog odbora sa ministrom rada i socijalnog staranja dr Suadom Numanovićem i predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem, nastavili protest u prostorijama Udruženja.

Ministar je nakon razgovora sa ŠO invalida rada saopštio novinarima da su u ovom momentu njihovi zahtjevi nerealni ali da zakon može da bude i promjenjiv.

Ministar je kazao da su u ovom momentu zahtjevi radnika nerealni ali da zakon može da bude i promjenjiv

"Znači da u nekom narednom periodu kada država bude u ekonomskoj moći kod povećanja svih davanja, pa i ovih koje traže invalidi rada, može da se radi o mogućnosti stvaranja pretpostavki da bi se ti zahtjevi kroz izmjene zakona o zapošljavanju udovoljili", kazao je Numanović.

On je naveo da su štrajkači ostali čvrsto pri svom stavu da se radi o negativnom odgovoru na njihove zahtjeve.

"Preporučio sam im, kao i svima koji su izabrali ovakav oblik protesta glađu za ostvarivanje svojih prava, da to ne treba da rade, ali da su vrata i lokalne samouprave, Ministarstva i ostalih državnih organa otvorena za konstruktivan razgovor", kazao je Numanović.

Lokalna uprava ne može da izlazi van svojih madležnosti

Žurić je rekao da je došlo do onoga što niko nije želio, te da su u razgovoru konstatovali da lokalna uprava ne može da izlazi izvan svojih nadležnosti i da ne može ulaziti u zahtjeve koji se tiču nekih promjena normi koje sada nijesu aktuelne.

"Situacija u kojoj su oni sada nije dobra, tražio sam da razmisle o štrajku, da preispitaju princip i način kako je uopšte moguće doći do onoga što oni traže, da to sigurno nije ovakav put jer lokalna uprava ne može da riješava nijedno pitanje koje joj zakonom precizno nije dodijeljeno", kazao je Žurić.

Bonus video: