Medojevic: Gulenisti masovno dolaze u Crnu Goru, Erdogan da reaguje

Jedan od lidera Demokratskog fronta smatra da turski predsjednik, zbog uticaja koji ima na Bošnjačku stranku, može ugroziti većinsku podršku Vladi Crne Gore
54 pregleda 7 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.04.2018. 13:58h

U Crnoj Gori je u posljednjih šest mjeseci osnovano preko hiljadu turskih firmi, a navjerovatnije se radi o pristalicama Fetulaha Gulena koje uz podršku režima i preporuku SAD naseljavaju našu državu, kazao je predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević.

On to tvrdi, kako je kazao, prema saznanjima iz vrha Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB). U pitanju je, smatra Medojević, ozbiljna i velika akcija, čija su "meta" Bar, Budva, Kotor i Tivat.

"Očigledno je da su fokusirani na kupovinu nekretnina i biznisa Rusa koji su uz koordinaciju Milana Roćena 2007-2008. godine ulozili preko tri milijarde eura u Crnu Goru", smatra Medojević.

On je kazao kako očekuje reakciju turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji pristalice Gulena doživljava kao neprijatelje države Turske i da "neće blagonaklono gledati na ponašanje Vlade Crne Gore koja podržava Guleniste".

"Posebno što Vladu Crne Gore u ovom mandatu podržava Bošnjačka stranka na koju Erdogan ima ogromni uticaj. Za očekivati je da će ova odluka Vlade Crne Gore naići na reakciju Erdogana koji može ugroziti većinsku podršku ovoj Vladi", zaključuje Medojević.

Gulena turske vlasti smatraju odgovornim za posljednji pokušaj puča u Turskoj 2016. godine, a njegovu organizaciju nazivaju terorističkom. Više od 35.000 ljudi uhapšeno je u Turskoj zbog navodne povezanosti sa Gulenom.

Bonus video: