Radović i Čelebić za imovinu "Dakića" nude 35,4 miliona

Sastanku u Vladi prisusustvovali su predstavnici Zetagradnje i "Čelebića", šest glavnih advokata koji su godinama zastupali interese radnika.
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2011. 06:47h

Konzorcijum građevinskih kompanija Zetagradnja i "Čelebić" ponudili su juče kasno popodne, nakon završetka dvodnevnog sastanka u zgradi Vlade, 35.377.920 eura za kupovinu oko 200.000 kvadrata zemljišta koje je bivšim radnicima dodijeljeno prema pravosnažnim i izvršnim sudskim presudama.

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca "Radoja Dakića" Milan Vukčević najavio je da će se "u petak o toj ponudi bivši radnici izjasniti na velikom zboru" u krugu bivše fabrike mašina.

Bivši radnici, njih preko 1.500, a danas povjerioci „Radoja Dakića“ potražuju ukupno oko 42 miliona eura.

"Tražili smo da se odmah isplati oko 63 odsto potraživanja bivšim radnicima jer je njih 100-njak već toliko dobilo novca. Imali smo mandat povjerilaca da za sada samo to tražimo", izjavio je sinoć "Vijestima" Vukčević.

Bivši radnici fabrike "Radoje Dakić" odložili su juče u jutarnjim časovima donošenje odluke o radikalizacije dvogodišnjih protesta i početak štrajka glađu upravo zbog činjenice što su očekivali poziv iz Vlade za razgovor i novu ponudu investitora.

Sastanku u Vladi prisusustvovali su predstavnici Zetagradnje i "Čelebića", šest glavnih advokata koji su godinama zastupali interese radnika.

Glavni medijator sastanka u Vladi bio je savjetnik crnogorskog premijera Predrag Stamatović koji je nakon konsultacija sa investitorima i saopštio novu ponudu.

Novu ponudu konzorcijum Zetagradnja - "Čelebić" pojačao je sa prethodno ponuđenih 32 na 35,37 miliona eura. Vlasnik Zetagradnje Blagota Radović nije krio zadovoljstvo nakon sastanka.

U kratkoj telefonskoj izjavi "Vijestima" on je rekao da su se oko glavnog već dogovorili, a da će konkretni detalji biti ugovoreni u naredna dva do tri dana.

"Kompletan iznos novca biće isplaćen u roku od šest mjeseci", istakao je Radović.

Ranije juče između 10 i 11 časova bivši radnici održali su novi protestni skup pred Vladom, ali je on protekao u iščekivanju popodnevnog sastanka u Vladi.

Bonus video: