Đukanović: Ulazimo u novu fazu turističkog razvoja

Đukanović je saopštio da u Crnoj Gori dinamično raste broj turističkih posjeta i dana turističke sezone, što pojačava potrebu za stalnim razvojem novih kapaciteta koji moraju da odgovore sve većim zahtjevima turista
191 pregleda 10 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: DPS
Milo Đukanović, Foto: DPS
Ažurirano: 07.04.2018. 15:33h

Crna Gora ulazi u novu fazu turističkog razvoja, koji će obezbijediti noviju i puniju zaposlenost, dobar ekonomski rast i društveni napredak, saopštio je predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS), Milo Đukanović.

“Ubijeđen sam da ulazimo u novu fazu turističkog razvoja, koji će, praćen drugim djelatnostima, prije svega proizvodnjom hrane, obezbijediti noviju i puniju zaposlenost, dobar ekonomski rast i društveni razvoj sa novim kvalitetom života za građane“, rekao je Đukanović prilikom obilaska gradilišta kompanije Karisma Hotels & Resorts na lokacijama nekadašnjih hotela Belvi i Olimpik.

On je, u razgovoru sa predstavnicima menadžmenta kompanije, kazao da je zadovoljan dinamikom realizacije te investicije, kao i činjenicom da će ti objekti već krajem narednog mjeseca primiti prve goste.

Karisma je dugoročni zakupac zemljišta i objekata kompanije Ulcinjska rivijera, koji planira da realizuje projekat Holiday Village na Velikoj plaži, nakon koje će posjetiocima na raspolaganju biti 257 soba, bazeni i restorani.

Đukanović je saopštio da u Crnoj Gori dinamično raste broj turističkih posjeta i dana turističke sezone, što pojačava potrebu za stalnim razvojem novih kapaciteta koji moraju da odgovore sve većim zahtjevima turista.

"Jedna renomirana kompanija kao što je Karisma je, u dobrom poslovnom odnosu sa moćnim turoperaterom kakav je TUI, pokazala interes, ne samo za ovaj dio Ulcinjske rivijere, nego čini mi se da tu postoje i neka interesovanja koja bi mogla voditi i daljoj saradnji”, rekao je Đukanović.

On je dodao da je uvijek najvažniji prvi korak i da mu je drago što se on uspješno i efikasno realizuje.

“Kada smo razgovarali prije koji mjesec i kada su mi ljudi iz Karisme najavljivali da je ovo sve moguće napraviti u tako kratkom roku, nadao sam se, ali i imao malo skepse koliko će nas omesti sezona i možda nedovoljna organizovanost operative. Danas vidim da su te sumnje bile bez ikakvog osnova”, naveo je Đukanović.

On je kazao da se investicija odlično realizuje i da će se tu već krajem maja pojaviti prvi gost, što će voditi sljedećim koracima u saradnji i podizanju ulcinjskog i crnogorskog turizma na još viši nivo.

"Prethodnih godina smo vrijedno radili da očuvamo stabilnost u Crnoj Gori, da unaprijedimo poslovni ambijent i da njime zainteresujemo renomirane strane investitore i izgradimo infrastrukturu koja je u nadležnosti države. Vjerujem da smo svim tim koracima doprinosili ovom prvom interesovanju”, rekao je Đukanović.

On je naveo da tome doprinose Ulcinjani i Ulcinj, imidžom stabilne multietničke sredine, prepoznate po kvalitetnom turizmu i radnoj snazi koja je veoma ljubazna i profesionalna.

“Vjerujem da kao rezultat svega toga danas imamo ove investitore. Mislim da će oni dalje ići u razvoj i da će za sobom povlačiti i neke druge investitore i interesovanja”, saopštio je Đukanović.

Bonus video: