U Budvi počeo Sajam nautike

Budvanska marina, uz zidine Staroga grada i ove godine domaćin je nautičkoj smotri 29. Nautic Show-a koja u organizaciji Jadranskog sajam u metropolu turizma dovodi atraktivna plovila poznatih nautičkih brendova.
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2011. 14:34h

Otvarajući sajam pomoćnik ministra turizma Nebojša Popović je kazao da je „Crna Gora u proteklom periodu svog ubrzanog turističkog razvoja prepoznala značaj ulaganja u visoko kvalitetnu turističku ponudu i u razvoj nautičkog turizma kao jednog od najznačajnijih segmenata takve ponude.

"Nautički turizam je nova razvojna šansa za potpunom valorizacijom evidentnih potencijala Crne Gore. Značajnim unaprijeđenjem nivoa kvaliteta ponude i usluga u svim postojećim marinama, strateškim planiranjem i gradnjom značajnog broja novih savremenih marina naša zemlja može pozicionirati kao jedan od najznačajnijih predstavnika nove generacije prepoznatljivih centara nautičkog turizma.

Broj jahti u Crnoj Gori, kako stacioniranih tako i onih u tranzitu, iz godine u godinu povećava i da to predstavlja relevantan pokazatelj pravog razvojnog puta naše zemlje u pravcu ostvarivanja zacrtanih ciljeva ", kazao je on.

Navodeći da su se predstavile kompanije iz Crne Gore , Hrvatske i Slovenije, direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković naveo je da su na sajmu izložena plovila namijenjena prezentaciji i direktnoj prodaji zainteresovanim kupcima.

"Kupci će shodno svojim afintetima birati od luksuznih jahti, preko plovila srednje kategorije, gumenjaka do posebno interesantnih čamaca domaće zanatske proizvodnje. Izlagači će potencijalnim kupcima, omogućiti test vožnje, tako da će se na licu mjesta moći uvjeriti u kvalitet i performanse plovila izloženih u moru. Pored plovila, izlagači će posjetiocima predstaviti skutere, opremu za plovila, opremu za marine, opremu za lov i ribolov, razne vrste pontona i plutača, i vanbrodske motore različitih proizvođača i kategorija ", kazao je Bujković.

Bonus video: