Novo poskupljenje gradskog prevoza, karta 80 centi

Direktor „Montenegroprevoz Pejović“ Danilo Pejović kazao je da glavni razlog za poskupljenje „divljanje“ cijene nafte.
0 komentar(a)
autobus, Foto: Arhiva "Vijesti"
autobus, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.03.2011. 16:47h

Zbog posljednja dva poskupljenja goriva, gradski autobuski prevoznici „Gradski saobraćaj”, „BLT“ i „Montenegroprevoz Pejović“, poskupiće od ponedjeljka prevoz za deset centi, odnosno sa 70 na 80 centi.

Novo poskupljenje gradskog prevoza je drugo u posljednjih 14 dana, jer su prevoznici petog marta podigli cijene sa 0.60 na 0.70 eura.

Poskupljenje se neće odnositi na putnike koji prevoz koriste na osnovu mjesečne pretplatne karte

Vlasnik „BLT-a“ Božo Bulatović kazao je da su morali da poskupe prevoz da bi opstali iako je, kako kaže, protivnik svakog poskupljenja.

Direktor „Montenegroprevoz Pejović“ Danilo Pejović kazao je da glavni razlog za poskupljenje „divljanje“ cijene nafte, a pored nafte koja predstavlja najveću potrošnju, raste cijene dijelova.

Uskoro usvajanje studije

Sekretar Sekretarijata za saobraćaj Miomir M.Mugoša je kazao da će se, početkom aprila mjeseca, započeti sa sanacijom kritičnih mjesta na saobraćajnicama na kojima se obavlja javni gradski i prigradski saobraćaj.

"Informisao sam prisutne da su odgovori na pitanja postavljena na javnoj raspravi povodom Nacrta studije dugoročnog razvoja javnog gradskog i prigradskog saobraćaja u Podgorici, pripremljeni, i da će se brzo očekuje usvajanje ove studije. Nakon toga slijedi donošenje nove odluke o javnom gradskom i prigradskom prevozu, što sve predstavlja preduslov za uspostavljanje kvalitetnog i efikasnog javnog prevoza, koji će biti konkurentan drumskom motornom saobraćaju i koji će svim stanovnicima Glavnog grada omogućiti odgovarajući nivo mobilnosti na ekonomskim, ekološkim i socijalnim načelima održivog razvoja", rekao je Mugoša.

Bonus video: