Radnici Fabrike elektroda iz Plužina još čekaju obećane plate

Radnici su na ivici strpljenja i izdržljivosti i očekuju da predstavnici Vlade i poslovodstvo fabrike tokom ove sedmice počnu sa realizacijom obećanog.
0 komentar(a)
FEP, Foto: Vesko Belojević
FEP, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.02.2011. 17:09h

Na zboru radnika plužinske Fabrike elektroda ocijenjeno je da nema opravdanja za kašnjenje dvije, od 20 zaostalih zarada i uplata novca za pokretanje proizvodnje.

„Radnicima smo prenijeli detalje razgovora koji su početkom prethodne sedmice vođeni u Vladi i kada nam je obećano da će do kraja, sada već, završene nedjelje biti uplaćene dvije zarade i novac za pokretanje proizvodnje. Do toga nije još uvijek došlo zbog deblokade računa mada je obećano da će to biti završeno“ kazao je predstavnik radnika Milenko Pejović.

Prema njegovim riječima radnici su na ivici strpljenja i izdržljivosti i očekuju da predstavnici Vlade, koja je kupovinom 34,65 odsto akcija od Atlas mont fond postala najveći pojedinačni vlasnik FEP-a, i poslovodstvo fabrike tokom ove sedmice počnu sa realizacijom obećanog.

Radnici FEP-a, preduzeća u kome je proizvodnja prekinuta 9.septembra prošle godine, počeli su sa dvanaestočasovnim protestima 27.decembra tražeći isplatu zaostalih plata, početak proizvodnje, povezivanje radnog staža i isplatu viška radnika po Kolektivnom ugovoru.

Otpremnina za radnike koji budu odlazili iz preduzeća je 8.500 eura.

Bonus video: