ŽICG: Za građevinske radove na pruzi oko 1,5 miliona eura

Radovi će se izvoditi svakodnevno, pod zatvorom pruge u trajanju od devet sati neprekidno i neće ometati teretni saobraćaj
78 pregleda 0 komentar(a)
Željeznička stanica Podgorica, Foto: Boris Pejović
Željeznička stanica Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.02.2011. 10:30h

Željeznička infrastruktura Crne Gore (ŽICG) potpisala je ugovor sa austrijskom kompanijom Alpinom Bau Gmbh za izvođenje građevinskih radova na pruzi Nikšić–Podgorica vrijedan skoro 1,5 miliona eura.

Početak radova predviđen je za 1. mart, a, kako je saopšteno iz ŽICG, trebalo bi da budu završeni do 30. septembra.

Ugovorom je predviđeno izvođenje betonskih radova na potpornim zidovima, stopama i kanaletama dijelu pruge od Danilovgrada do Nikšića, što je, kako je saopšteno iz ŽICG, bitan segment za završetak radova i elektrifikaciju pruge.

Betonskim radovima na stopama i potpornim zidovima objediniće se montaža stubova i drugih elemenata za elektrifikaciju pruge od Danilovgrada do Nikšića, a ugradnjom kanaleta polaganje telekomunikacionih i drugih kablovskih sistema i povezivanja pruge.

"Radovi će se izvoditi svakodnevno, pod zatvorom pruge u trajanju od devet sati neprekidno i neće ometati teretni saobraćaj", navedeno je u saopštenju ŽICG.

Iz kompanije podsjećaju da je ovo četvrti ugovor potpisan iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj za prugu Podgorica-Nikšić.

"Prethodno su potpisani ugovori za sanaciju deset tunela, uređenje 20 putnih prelaza i sanaciju klizišta Bare Šumanovića i Povija, što dovoljno govori o kompleksnosti projekta rekonstrukcije i elektrifikacije pruge Nikšić – Podgorica", kazali su iz kompanije.

Bonus video: