FEP-ovci će dobiti dvije plate, ostalo još 18

Vlada, koja je kupovinom 34,65 odsto akcija FEP-a od Atlas mont fonda postala najveći pojedinačni vlasnik preduzeća, obezbijedila je i 200.000 eura za početak proizvodnje koja je prekinuta 9.septembra prošle godine.
0 komentar(a)
FEP protest, Foto: Arhiva Vijesti
FEP protest, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.02.2011. 16:04h

Predrag Stamatović, savjetnik predsjednika Vlade, prema riječima predstavnika radnika Fabrike elektroda iz Plužina Milenko Pejović, kazao je da će zaposleni u tom preduzeću uskoro dobiti dvije plate od 20, koliko im se duguje.

„Nas 68 radnika tužilo je firmu po osnovu neisplaćenih zarada za 2008 i 2009. godinu. Te presude su pravosnažne zbog čega je račun preduzeća blokiran. Stamatović nas je zamolio da povučemo tužbe kako bi mogao biti uplaćen novac za dvije zarade, što je nas 28 i uradilo. Bez obzira što ostali nijesu povukli tužbe Stamatović je obećao da će nam narednih dana biti uplaćene plate za maj i jun prošle godine“ kazao je Pejović.

Sastanak u utorak

Prema njegovim riječima Vlada, koja je kupovinom 34,65 odsto akcija FEP-a od Atlas mont fonda postala najveći pojedinačni vlasnik preduzeća, obezbijedila je i 200.000 eura za početak proizvodnje koja je prekinuta 9.septembra prošle godine.

Pejović je kazao da u utorak treba da se održi sastanak predstavnika Sindikata sa Stamatovićem, kome bi prisustvovali i članovi dosadašnjeg Odbora direktora.

Radnici FEP-a, jedine fabrike takve vrste u državi, nezadovoljni stanjem u preduzeću i nagomilanim problemima koji su prouzrokovali prestanak proizvodnje i kašnjenje plata, 27. decembra su počeli sa dvanaestočasovnim protestima u krugu fabrike tražeći isplatu zarada, početak proizvodnje, povezivanje radnog staža i isplatu radnika koji su tehnološki višak po važećem Kolektivnom ugovoru.

Prilikom nedavne posjete Plužinama Igor Lukšić je posjetio i Fabriku elektroda i radnicima obećao brzo rješenje problema, ali su oni odlučili da nastave sa protesnim dežuranjima dok ne dobiju dvije obećane zarade.

Bonus video: