Budvanski SNP: Sveti Stefan neće biti otvoren ni ovog ljeta

Najjača opoziciona partija u Budvi, zatražila je minule sedmice da Vlada raskine ugovor o zakupu grad-hotela i vrati ga na upravljanje “Budvanskoj rivijeri”.
0 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Arhiva "Vijesti"
Sveti Stefan, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.02.2011. 16:36h

Budvanski SNP, i njegov ekspertski tim za turizam saopštili su juče da je zakupac “Svetog Stefana” firma “Adriatic properties” posljednjim istupom u javnosti, samo potvrdila njihovu priču da je u toj kompaniji haos, da nemaju novca, te da Svetac neće biti otvoren ni ovoga ljeta.

Najjača opoziciona partija u Budvi, zatražila je minule sedmice da Vlada raskine ugovor o zakupu grad-hotela i vrati ga na upravljanje “Budvanskoj rivijeri”, uz tvrdnju da je kompanija pred bankrotom, te da nemaju novca za isplatu podizvođača, niti da završe rekonstrukciju Svetog Stefana.

Odmah nakon toga oglasili su se iz “Adraitic propertiesa”, demantujući te optužbe.

““Adriatic properties” svojim posljednjim nastupom u medijima nije demantovao nijednu našu tvrdnju. Svojim ćutanjem oni, naprotiv, potvrđuju tačnost naših navoda. To takođe potvrđuje svu nemoć i jednu opštu konfuziju u smislu rješavanja jedne ovako komplikovane situacije u kojoj smo se, zahvaljujući njihovom nesnalaženju, svi zajedno našli. To zahtijeva hitno uključivanje države, prije svega Ministarstva turizma, kao i definitivni raskid štetnog ugovora”, navodi se u saopštenju ove partije.

"Adriatic properties” svojim posljednjim nastupom u medijima nije demantovao nijednu našu tvrdnju. Svojim ćutanjem oni, naprotiv, potvrđuju tačnost naših navoda

Oni su pozvali Crnogorsko turističko udruženje da se oglasi povodom alarmantne situacije, i objasni javnosti Crne Gore kolika je i kakva šteta nastala po državu kao prepoznatljivu turističku destinaciju, zbog petogodišnjeg zatvaranja njenog simbola - grad-hotela Sveti Stefan.

“Podržavamo aktivnosti hotelijera, restoratera, trgovaca, vlasnika agencija i ostalih zainteresovanih činilaca, koje imaju za cilj podnošenje više tužbi pred sudom u Kotoru protiv zakupaca Svetog Stefana.

Tužbe će biti podnijete kako bi spriječili nastanak nenadoknadive štete, koju već godinama trpe zbog nemarnog i traljavog izvođenja radova na hotelskom kompleksu Sveti Stefan, kojima se ne vidi kraja, a koja se iz godine u godine progresivno uvećava zbog narušavanja prirodne, dugogodišnje simbioze uspostavljene između ostrva i zaleđa”, ocijenili su u ovoj partiji.

Oni su pozvali još jednom novog ministra održivog razvoja i turizma Predraga Sekulića da posjeti Sveti Stefan.

“Neophodno je da se ministar uključi i suoči sa očiglednim i teškim problemima koji su vezani za nemogućnost završetka radova na Svetom Stefanu. Smatramo da je ovo za njega idealna prilika i izazov da kao novi ministar na djelu pokaže sposobnost i želju da pomogne u rješavanju teške i kompleksne situacije”, zaključuje se u saopštenju.

Turistički forum - maskirani DPS

Turistički poslenici pripadnici SNP osvrnuli su se i na svoje kolege u nedavno osnovanoj NVO “Turistički forum”.

“Začuđujuće je i može se, slobodno, reći da je sramno ćutanje novoosnovanog "Turističkog foruma". Za koju i čiju svrhu je osmišljeno postojanje tog foruma ako konstantno izostaje njegova snažna reakcija, na jedan ovako uzavreli problem kakav je petogodišnje zatvaranje Svetog Stefana.

Pa se zbog toga pitamo da li je “Turistički forum” ipak samo maskirano tijelo DPS-a, koje ima za cilj da izvrši pritisak na partiju, ne bi li uzeli još neki hotel po privilegovanoj cijeni”, ocijenili su u SNP.

Bonus video: